Hagara začal sezónu pódiovým umiestnením. Na juniorskej Grand Prix v Ostrave získal bronz

Adam Hagara vo voľnej jazde na JGP v Ostrave.
Adam Hagara vo voľnej jazde na JGP v Ostrave. (Autor: International Skating Union)
Titanilla Bőd|6. sep 2024 o 23:20

Po krátkom programe bol prvý.

BRATISLAVA. Najlepší slovenský krasokorčuliar Adam Hagara začal svoju sezónu bronzovou medailou na podujatí juniorskej Grand Prix v Ostrave.

18-ročný pretekár dosiahol v krátkom programe nové osobné maximum, vo voľnej jazde však mal dve chyby. Celkové skóre 211,23 bodu mu napokon vynieslo tretiu priečku.

Na prvom mieste skončil úradujúci juniorský majster sveta Minkju Seo z Kórejskej republiky so skóre 224,78 bodu. Striebro získal Američan Patrick Blackwell, ktorý dosiahol 221,56 bodu.

Druhý slovenský reprezentant Dmitry Rudenko obsadil 21. miesto so skóre 132,17 bodu.

Netradičný James Bond

Hagara po krátkom programe viedol. Na pieseň Another Love od Toma Oddella v novom kostýme predviedol bezchybnú jazdu a v ňom kombináciu trojitého lutza s trojitým tulupom, trojitý axel a trojitý flip. Všetky tri piruety mal na najvyšší level štyri.

Dostal 78,03 bodu, čo je o stotinku lepšie ako jeho predchádzajúce osobné maximum.

Premiéra jeho novej voľnej jazdy na motívy hudby z Jamesa Bonda však nebola úplne podľa predstáv. Hagara hneď spadol z úvodného trojitého axla.

Potom zabojoval a predviedol skvelé skokové prvky, kombináciu trojitého axla s dvojitým tulupom, trojitého flipa s trojitým tulupom ako aj trojitého flipa s dvoma dvojitými axlami, s preňho typickým nájazdom z kolena.

Trojitý lutz však nebol celkom dorotovaný a z plánovaného trojitého salchowa bol napokon iba dvojitý.

Bodový zisk 133,20 bodu stačil iba na piatu najlepšiu voľnú jazdu.

Aj vo voľnej jazde však ukázal obrovský pokrok v piruetách, skokoch i celkovom výraze. Jeho stvárnenie agenta 007 nie je ten typický spôsob, čo asi každému ihneď napadne, ale je to dobre poskladaná jazda, ktorá má potenciál sa počas sezóny vyvíjať a gradovať.

Hagara sa nabudúce predstaví v prvý októbrový víkend na JGP v Ľubľane. V prípade dobrého umiestnenia by sa mohol znovu kvalifikovať aj na finále JGP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Krasokorčuľovanie»Hagara začal sezónu pódiovým umiestnením. Na juniorskej Grand Prix v Ostrave získal bronz