Košické futsalové derby víťaza nemalo

Súboj mestských rivalov. V druhom polčase sa na nedostatok práce nemohol sťažovať gólman Grizzly Marek Kušnír.
Súboj mestských rivalov. V druhom polčase sa na nedostatok práce nemohol sťažovať gólman Grizzly Marek Kušnír. (Autor: Rudolf Rondzik)
Rudolf Rondzik|13. jan 2017 o 00:00

Vedúci tím tabuľky si napokon víťazstvo neuchránil.

KOŠICE. Košické futsalové derby 3b Extraligy medzi štvrtým Zlato Lux a vedúcim tímom súťaže Grizzly Slovakia sa skončilo nerozhodne 3:3.

Stredajšie večerné derby v druhej najvyššej súťaži futsalistov sa začalo veľmi opatrne a v prvej časti úvodného polčasu neprinieslo príliš veľa vzruchu.

Férový počin Kofčáka

Avšak po 10 minútach si diváci schuti zatlieskali, keď parádnu akciu lídra úspešne zakončoval Martin Kofčák.

Oslavy jeho tímu však po pár sekundách prerušil vydarenou strelou zo štandardky Filip Kis. Vývoj duelu opäť nabral viac taktický náboj.

Tu stojí za zmienku najmä férový počin práve Kofčáka, ktorý napriek veľmi vypätému priebehu hry sympaticky zakopol loptu za autovú čiaru potom, čo rozhodca nepostrehol jeho ruku a nechal pokračovať v hre.

Päť sekúnd pred polčasovým klaksónom našiel medzierku pri žrdi Mačičákovej brány prízemnou strelou Maroš Sasák a favorit sa opäť ujal vedenia.

Vyrovnanie pri hre bez brankára

Po prestávke Zlato Lux zvýšil úsilie o lepší výsledok a svoju hernú prevahu premenil na vyrovnávajúci gól zásluhou Michala Joneca.

To však bol signál pre zverencov Richarda Baču a razom sa zmenil obraz duelu. Jeho chlapci sa snažili stále viac ohrozovať súperovu bránu a zaslúžene išli gólom Vojtechom Tureka tretíkrát do vedenia.

To už zápas naberal grády a v súbojoch sa neraz zaiskrilo.

Vedúci tím tabuľky si napokon víťazstvo neuchránil. Ani nie 30 sekúnd pred koncom a pri hre bez brankára Miroslav Seman vyrovnal na konečných 3:3.

Dobrá pozvánka

Toto meranie síl bolo skvelou pozvánkou na víkendový sálovkársky program v Angels Aréne. Grizzly privíta už dnes večer o 20. hod. Bardejov a nedeľné popoludnie od 13.30 hod. spestrí súboj Zlato Luxu s nebezpečnou Starou Ľubovňou.

Hlasy po derby

Richard Bačo, tréner Grizzly Slovakia: „Derby nám zviazalo nohy viac, ako bolo treba a hoci sme trikrát viedli, predsa sme o dva body prišli. Škoda, ale ideme ďalej.“

Michal Jonec, Zlato Lux: „Myslím si, že remíza tomuto duelu svedčí. Bol to bojovný a vyrovnaný zápas, v ktorom nechýbali emócie, ale tak to má byť. Na oboch stranách sme hráči, ktorí sa navzájom poznáme a na nejaké tie šrámy sa po záverečnom hvizde zabudne.“

Výsledky 8. kola: Zlato Lux Košice – Grizzly Slovakia Košice 3:3 (1:2), BNP Team Vranov – Partizán Bardejov 5:5 (2:3), Angels Humenné – FK Ekoprim Prešov 9:3 (3:0).

Tabuľka:

1. Grizzly Slovakia KE 7 5 1 1 37:18 16
2. Humenné 7 4 0 3 30:22 12
3. Stará Ľubovňa 6 4 0 2 30:24 12
4. Zlato Lux Košice 7 3 2 2 26:24 11
5. Prešov 7 3 1 3 33:33 10
6. Vranov 7 1 1 5 27:44 4
7. Bardejov 7 1 1 5 25:43 4

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Košické futsalové derby víťaza nemalo