Košičanky čaká ďalší zápas, čelia súperkám z Grécka

Tréner Košičaniek Peter Jankovič prognózuje, že na postup bude tím potrebovať vyhrať domáce zápasy a priniesť jedno víťazstvo zvonku.
Tréner Košičaniek Peter Jankovič prognózuje, že na postup bude tím potrebovať vyhrať domáce zápasy a priniesť jedno víťazstvo zvonku. (Autor: TASR)
SITA|7. nov 2016 o 19:40

Basketbalistky Good Angels v stredu od 17.00 hod. vyzvú v Európskom pohári FIBA Olympiakos Pireus.

KOŠICE. Druhý z trojzápasovej série duelov na palubovkách súperov v D-skupine Európskeho pohára FIBA 2016/2017 čaká v stredu v Aténach na basketbalistky slovenského majstra. Good Angels Košice sa tam od 17.00 h SEČ pod košmi Olympiakosu Pireus pokúsia pridať do tabuľky druhé víťazstvo.

Do dejiska vyrážajú v pondelok večer z Budapešti cez Mníchov.

"Čaká na nás ďalší náročný zápas. Olympiakos hrá kolektívnejšie ako Yakin Dogu, má celkom dobre poskladané družstvo, sú v ňom veľmi skúsené aj mladé hráčky. Musíme sa dobre pripraviť," skonštatoval tréner Peter Jankovič.

Good Angels minulý týždeň prehrali v Turecku na ihrisku klubu Yakin Dogu Üniversitesi o dvadsaťštyri bodov (46:70). Tento ich najvážnejší konkurent v skupine uspel aj na úvod v Grécku 55:53.

Olympiakos pred týždňom zvíťazil v Miškovci tesne 61:60.

"Dúfali sme, že Maďarky by nám teoreticky mohli pomôcť a zdolať nášho najbližšieho súpera, ale nestalo sa tak. V Miškovci zvíťazil šťastnejší tím, nie lepší, ale aj taký je šport," poznamenal tréner Jankovič.

Basketbalistky Košíc začali víťazne: fotogaléria

7.11.2016

Olympiakos má v kádri skúsené grécke trio Evanthia Maltsiová, Styliani Kaltsidouová a Zoi Dimitrakouová. Je v ňom dokonca bývalá hráčka Košíc Lynetta Kizerová, Američanka s bosnianskym pasom, ďalej jej krajanka Lykendra Johnsonová či niekdajšia česká rozohrávačka Piešťan Kateřina Bartoňová.

Z každej základnej skupiny postúpia do osemfinále dve najúspešnejšie družstvá.

"Bolo by ideálne, keby sa nám podarilo zvíťaziť teraz v Aténach a následne aj v Miškovci. Na postup bude treba zvládnuť domáce zápasy a priniesť aspoň jedno víťazstvo zvonku," prognózuje kouč Good Angels.

1.Yakin Dogu220125:994 b
2.Olympiakos211114:1153 b
3.Good Angels211128:1373 b
4.Miškovec202127:1432 b

Zostávajúci program Good Angels v D-skupine:

Streda 9. novembra: Olympiakos Pireus (Gréc.) - Good Angels Košice (SR) /17.00/

Streda 30. novembra: Aluinvent DVTK Miškovec (Maď.) - Good Angels Košice (SR)

Štvrtok 8. decembra: Good Angels Košice (SR) - Yakin Dogu Üniversitesi (Tur.)

Štvrtok 15. decembra: Good Angels Košice (SR) - Olympiakos Pireus (Gréc.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Košičanky čaká ďalší zápas, čelia súperkám z Grécka