Kopecký chce zostať na Floride. Ľudia nevedia oceniť jeho prínos, tvrdí spoluhráč

Tomáš Kopecký oslavuje gól so spoluhráčom Aaronom Ekbladom.
Tomáš Kopecký oslavuje gól so spoluhráčom Aaronom Ekbladom. (Autor: TASR/AP)
TASR|14. jan 2015 o 16:30

Slovenskému útočníkovi končí v lete štvorročná zmluva s Floridou.

SUNRISE. Slovenský hokejista Tomáš Kopecký by rád zostal na Floride aj v budúcej sezóne NHL. Jeho štvorročný kontrakt na 12 miliónov dolárov končí v lete.

Slovák prežíva bodovo slabší ročník, ale cíti sa v klube spokojný. Jeho služby a prínos pre mužstvo vyzdvihuje aj tréner Panthers Gerard Gallant.

"Páči sa mi ten chalan. Našiel si tu perfektnú rolu a odvádza dobrú robotu," chváli.

Hráva vo štvrtom útoku

Slovenského útočníka v súčasnosti nasadzuje primárne do štvrtého útoku. Výsledkom je menej času na ľade i slabšia bodová produktivita - v 37 dueloch strelil dva góly a pridal päť asistencií.

"V niektorých zápasoch by sme mu mohli dať príležitosť aj vo vyššom útoku, no páči sa mi chémia medzi ním, Scottiem Upshallom a Derekom MacKenziem. Oni v podstate ani nie sú štvrtou lajnou," citoval Gallanta portál miamiherald.com.

Kopecký je jedným z hráčov floridského tímu, ktorý by sa mohol stať 1. júla 2015 neobmedzeným voľným hráčom. Aj keď Slovák a ani jeho agent nehovorili s predstaviteľmi klubu o predĺžení spolupráce, vyjadril záujem zotrvať.

Pre úspech urobí všetko

Počas štvorročného pôsobenia na Floride si vyskúšal rôzne posty vo všetkých štyroch útočných formáciách. Presadil sa aj ako jeden z lídrov ofenzívy (bol najlepším strelcom tímu v sezóne 2012/2013) i ako hráč na čiernu robotu.

"Nemyslím si, že by ľudia dostatočne vedeli oceniť jeho prínos," povedal o dvojnásobnom víťazovi Stanleyho pohára obranca Brian Campbell.

"Je to výborný hráč na oslabenia, dá sa na neho spoľahnúť. Často je na ľade, keď sa rozhoduje o výsledku v záveroch zápasov. Je to poctivý hokejista, proti ktorému sa nehrá ľahko. Poznám ho už šesť rokov a viem, že je to nesmierne súťaživý typ. Chce víťaziť a obetuje sa pre úspech. Urobí preň všetko."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kopecký chce zostať na Floride. Ľudia nevedia oceniť jeho prínos, tvrdí spoluhráč