Kometa Brno kúpila extraligovú licenciu

SITA|2. apr 2009 o 11:47

Hokejové Brno bude po rokoch opäť extraligové. Vedenie Komety sa dohodlo na odkúpení licencie pre českú najvyššiu súťaž s majiteľom Znojemských Orlov Znojmo Jaroslavom Vlasákom.

ZNOJMO/BRNO.

Ten už dávnejšie avizoval, že licenciu chce predať. Záujem o jej odkúpenie prejavili okrem Komety aj Dukla Jihlava a Chomutov. Vlasák v prvý aprílový deň podpísal zmluvu o odstúpení práv s Liborom Zábranským, majoritným vlastníkom Komety. Informuje o tom server www.hokej.cz. Jedenásťnásobný československý majster sa medzi elitu vracia po trinástich rokoch. "Môžem potvrdiť, že sme sa dohodli so Znojmom," povedal pre www.hokej.cz Libor Zábranský. Znojmo by malo hrať po novom namiesto Komety v I. lige a zároveň by malo byť farmou.

Podľa hokej.cz je cena za licenciu 25 miliónov českých korún. Šéf "orlov" Vlasák uvažoval nad týmto riešením už dlhšiu dobu, oslovila ho však aj vízia z Chomutova. Napokon ho však presvedčil záujem Komety, aby v Znojme aj naďalej vyrastali hokejové talenty. "Obe mestá ležia v jednom regióne, sú relatívne kúsok od seba. Spolupráca by mohla fungovať na úrovni. Vzal som i názor ľudí, ktorí budú v znojemskom hokeji pokračovať. A tým je Brno určite bližšie,“ vysvetlil Vlasák a dodal: "Nebolo mi jedno, ako to so znojemským hokejom dopadne. Nechcel by som odísť a nechať všetko len tak. Návrh Komety ma oslovil. Bude tu farma a priestor pre prácu s mládežou.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Kometa Brno kúpila extraligovú licenciu