Komárno získalo proti favoritovi prvý set, ten potom zvládol obrat

Volejbalisti Rieker Komárno.
Volejbalisti Rieker Komárno. (Autor: TASR)
TASR|10. nov 2021 o 22:18 (aktualizované 11. nov 2021 o 11:01)

V Pohári CEV má slovenský mužský volejbal zastúpenie po šiestich rokoch.

Pohár CEV, 1. kolo, 1. zápas

Rieker UJS Komárno - Arkasspor Izmir 1:3 (23, -20, -13, -10)

Rozhodovali: Maciejewski (Poľ.), Grabovsky (ČR)

100 divákov

Rieker UJS: Kasperkevič 1, Ogurčák 5, Kohút 6, Mlynarčík 19, M. Kubš 6, Forró (liberovia Turis a Pati-Nagy, Százvai, Kašper 1, Rak 2, Jalovecký). Tréner: G. Chochoľak.

Arkas: Kiyak, N. Hoag 21, McDonell 10, Candido 19, Mandiraci 15, Cengiz 8 (liberovia Dengin a Cevik, M. Lagumdzija 2, Öndes 1, Avci, Ay). Tréner: G. Hoag.

NITRA. Volejbalisti slovenského šampióna Rieker UJS Komárno prehrali v prvom zápase 1. kola Pohára CEV na domácej palubovke v Nitre s tureckým Arkassporom Izmir 1:3. Odveta je na programe o týždeň v Turecku.

Slovenský majster dokázal v prvom sete s favoritom držať krok a vyhral ho na 23. V ďalšom priebehu už na disponovaného štvornásobného tureckého šampióna nestačil.

V Pohári CEV má slovenský mužský volejbal zastúpenie po šiestich rokoch, v sezóne 2015/2016 v ňom Prešovčania vypadli s talianskou Perugiou.

Hlasy po zápase

František Ogurčák, kapitán Rieker UJS Komárno: "Súper bol lepší vo všetkom. My sme ho prekvapili v prvom sete a túžili sme vyhrať, ale potom sa ukázala kvalita nášho protivníka. Možno sme vyzerali odovzdane, ale Izmir bol fyzicky na tom lepšie, vyšší a hlavne o level nad nami.

Do odvety v Turecku sa budeme snažiť nastúpiť podobne ako v prvom sete tohto zápasu. Aj keď sú naše šance v odvete minimálne, musíme z toho zápasu vyťažiť čo najviac, keďže pochybujem, že si v tejto sezóne zahráme proti kvalitnejšiemu tímu."

Robin Pělucha, asistent trénera Rieker UJS Komárno: "Izmir je kvalitné družstvo. Prvý set sme začali dobre, keď sme dobre prihrávali aj útočili. Od druhého setu sme začali kopiť vlastné chyby, čo náš súper využíval ešte viac na to, aby nás zatlačil. Kvalita bola jednoznačne na strane tureckého kolektívu a to sa v zápase aj ukázalo."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Komárno získalo proti favoritovi prvý set, ten potom zvládol obrat