Koivu vzal Gáboríkovi klubový rekord v Minnesote

Fínsky útočník Mikko Koivuv drese Minnesoty.
Fínsky útočník Mikko Koivuv drese Minnesoty. (Autor: TASR/AP)
TASR|19. mar 2014 o 08:50

Mikko Koivu pri víťazstve Minnesoty 6:0 pridal tri asistencie a štatistiku v službách Wild vylepšil na 438 bodov.

NEW YORK. Slovenský hokejový útočník Marián Gáborík už nie je najproduktívnejším hráčom v histórii Minnesoty Wild. V nočnom zápase zámorskej NHL na ľade New Yorku Islanders ho prekonal fínsky útočník Mikko Koivu.

Tridsaťjedenročný center sa na vysokom víťazstve Wild 6:0 podieľal tromi asistenciami a svoju štatistiku v službách Wild vylepšil na 438 bodov.

Gáborík je skvelý kanonier

O jeden bod tak Koivu prekonal slovenského útočníka, ktorý momentálne hrá za Los Angeles Kings. "Som rád, že som prekonal Gabbyho. Je to skvelý kanonier, takže som dosiahol veľkú vec," povedal zámorským médiám Koivu.

Gáborík v drese Minnesoty začal v 18-tich rokoch svoju kariéru v NHL. Za mužstvo odohral v rokoch 2000 až 2009 osem sezón a v 502 zápasoch nazbieral 437 bodov za 219 gólov a 218 asistencií.

Počet gólov stále vedie Slovák

V počte strelených gólov je stále na čele historických tabuliek s výrazným náskokom práve pred Koivuom, ktorý dal za Wild 127 gólov.

Po odchode z Minnesoty hral 32-ročný slovenský krídelník za New York Rangers, Columbus Blue Jackets a od 5. marca je hráčom Los Angeles.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Koivu vzal Gáboríkovi klubový rekord v Minnesote