Koeman varuje Lukakua: Hovoriť o klube nebolo fér

Romelu Lukaku odmietol predĺžiť zmluvu s Evertonom.
Romelu Lukaku odmietol predĺžiť zmluvu s Evertonom. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. mar 2017 o 11:38

Ůtočník pred niekoľkými dňami odmietol ponuku na predĺženie platnosti kontraktu, klubu vyčítal nedostatok ambícií.

LIVERPOOL. Holandský tréner v službách anglického futbalového klubu FC Everton Ronald Koeman vyslal svojmu zverencovi Romelovi Lukakovi varovný signál.

Samozrejme, mať kvalitnejší káder alebo lepších hráčov ihneď neznamená, že budeme hrať Ligu majstrov. Veď v budúcej sezóne v nej možno nebude hrať ani Manchester United, Liverpool či Arsenal.


Ronald Koeman

Ako je známe, 23-ročný belgický útočník pred niekoľkými dňami odmietol ponuku na predĺženie platnosti kontraktu, klubu vyčítal nedostatok ambícií.

Hráč dostal návrh zmluvy na päť rokov s týždenným zárobkom 140 000 libier, čo by bola najvyššia suma v histórii tohto liverpoolskeho klubu.

Nikoho nepredajú

Koeman dúfa, že si Lukaku nakoniec svoje rozhodnutie rozmyslí.

"Posledné slovo má vždy predstavenstvo klubu. Ak povie, že nebudeme predávať hráčov, tak nikoho nepredáme. Ľudia v našom klube majú schopnosti na to, aby udržali jeho smerovanie. Stretol som sa s Romelom a povedal som mu, že hovoriť o klube nebolo fér. Chcel som mu vysvetliť, že všetkému musí dať čas.

Ak sa nám podarí zvládnuť niektoré veci smerom k budúcej sezóne, potom môže nasledovať ďalší krok. Samozrejme, mať kvalitnejší káder alebo lepších hráčov ihneď neznamená, že budeme hrať Ligu majstrov. Veď v budúcej sezóne v nej možno nebude hrať ani Manchester United, Liverpool či Arsenal," skonštatoval podľa webu soccerway.com 53-ročný Holanďan.

Chce hrať Ligu majstrov

Lukaku prestúpil do Evertonu v roku 2014 za 28 miliónov libier z londýnskej FC Chelsea a na Britských ostrovoch sa hovorí o jeho možnom návrate na Stamford Bridge.

Samotný Belgičan sa netají túžbou zahrať si v Lige majstrov. Everton, s ktorým má platnú zmluvu ešte na dva roky, figuruje na siedmom mieste v tabuľke Premier League a na štvrtú priečku zaručujúcu účasť v predkole LM má manko 8 bodov.

V aktuálnej sezóne Lukaku strelil dovedna 19 ligových gólov, požadujú zaňho 60 miliónov libier.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Koeman varuje Lukakua: Hovoriť o klube nebolo fér