Kluby pomáhajú Chapecoense, tri milióny eur mal poskytnúť aj Cristiano Ronaldo

Fanúšikovia Chapecoense prišli o svojich milovaných futbalistov.
Fanúšikovia Chapecoense prišli o svojich milovaných futbalistov. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. nov 2016 o 15:15

Portugalský futbalista ešte informáciu nepotvrdil.

MEDELLÍN. Futbalový svet oplakáva leteckú tragédiu brazílskeho tímu Chapecoense, ale mnohí sa snažia zmierniť utrpenie pozostalých finančnými darmi.

Mal poskytnúť tri milióny

Pomoc vo výške troch miliónov eur Brazílčanom údajne poskytol Cristiano Ronaldo. Informoval o tom portál australianetworknews.com s odvolaním sa na report webu Talking Baws.

Kapitán portugalských majstrov Európy a kanonier úradujúceho šampióna Ligy majstrov Realu Madrid zatiaľ verejne nezareagoval na túto informáciu.

Nie je teda overené, či je aj pravdivá.

Na svojom facebookovom konte však vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým obetí tímu Chapecoense z lietadla smrti, ktoré smerovalo do kolumbijského Meddelínu na finále Juhoamerického pohára (Copa Sudamericana), obdoby Európskej ligy.

Pomoc núkajú i súperi

Podľa iných zdrojov sa k štedrým donorom tragédiou zdevastovaného brazílskeho klubu pridal aj francúzsky futbalový šampión Paríž St. Germain, a to sumou 40 miliónov eur.

Podľa portálu Sport 360 popredné brazílske futbalové kluby vyhlásili, že ponúknu Chapecoense svojich hráčov na hosťovanie.

FC Sao Paulo vyzval, aby bol klub v najbližších troch ročníkoch najvyššej brazílskej súťaže uchránený od zostupu a dostal tak čas potrebný na obnovu.

Medellínske Atlético Nacional, súper v neuskutočnenom finále Copa Sudamericana, zase požiadal Juhoamerickú futbalovú konfederáciu (CONMEBOL), aby trofej priznala Chapecoense.

Kolumbijčania už jeden titul v tejto sezóne získali, keď vyhrali prestížnejší Pohár osloboditeľov a zúčastnia sa na majstrovstvách sveta klubov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Kluby pomáhajú Chapecoense, tri milióny eur mal poskytnúť aj Cristiano Ronaldo