Klose sa vráti na Weserstadion v drese Bayernu

SITA|17. aug 2007 o 11:45

BERLÍN 17. augusta (SITA, AFP) - Šlágrom víkendového druhého kola nemeckej najvyššej futbalovej súťaže bude nesporne súboj tretieho so štvrtým tímom uplynulého ročníka I. bundesligy Werder Brémy - Bayern ...

BERLÍN 17. augusta (SITA, AFP) - Šlágrom víkendového druhého kola nemeckej najvyššej futbalovej súťaže bude nesporne súboj tretieho so štvrtým tímom uplynulého ročníka I. bundesligy Werder Brémy - Bayern Mníchov s pikantnou príchuťou návratu Miroslava Kloseho na Weserstadion. Klose si v júni "vydupal" prestup k Bavorom za 12 miliónov eur, rok pred uplynutím zmluvy s Werderom, pričom v Brémach napriek 60 gólom v 111 zápasoch po sebe zanechal veľmi rozpačitý dojem. Fanúšikovia Werderu mu nevedia odpustiť najmä načasovanie jeho nátlaku na vedenie klubu, keď svoj úmysel zverejnil práve pred prvým zápasom semifinále Pohára UEFA 2006/07, v ktorom nemecký zástupca v Katalánsku vydláždil Espaňolu Barcelona cestu do finále po prehre 0:3. Dvadsaťdeväťročný poľský rodák sa síce priaznivcom Brém ospravedlnil, ale v júlovom düsseldorfskom štvrťfinále nemeckého Ligového pohára si od nich vypočul ohlušujúci piskot pri každom dotyku s loptou. Bayern aj napriek tomu vyhral 4:1.

"Nie som nervóznejší ako pred inými stretnutiami, rád by som Werderu strelil pár gólov," stručne opísal svoje pocity Klose, s dvoma gólmi strojca víťazstva Bayernu 3:0 v prvom zápase ligovej sezóny s Hansou Rostock. Napätie nechce zvyšovať ani prezident Bayernu Karl-Heinz Rummenigge: "Nebudem sa k tomu radšej vyjadrovať. Som však presvedčený, že Brémy nemajú záujem podnecovať nenávistnú kampaň proti Bayernu ani proti Klosemu. Nebude to mať ľahké, ale som si istý, že Miro z tohto zápasu vyjde ako silnejšia osobnosť. Takéto duely sú užitočnou lekciou na celý život."

Divácky lákavý zápas sa začne v sobotu o 15.30 h SELČ. Werder v ňom bude doháňať stratu bodov z Bochumu, kde už viedol 2:0, ale aj zásluhou gólu exžilinského ofenzívneho stredopoliara Stanislava Šestáka napokon remizoval 2:2.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Klose sa vráti na Weserstadion v drese Bayernu