Kližan si vyčítal ležérny prístup. Musím mať disciplínu, tuší

Martin Kližan získal v piatok ocenenie pre najlepšieho slovenského tenistu v tomto roku.
Martin Kližan získal v piatok ocenenie pre najlepšieho slovenského tenistu v tomto roku. (Autor: TASR)
TASR|21. nov 2015 o 09:59

Moje očakávania boli väčšie, aj verejnosť čakala odo mňa lepšie výsledky, priznal po sezóne slovenský tenista.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Martin Kližan sa teší na spoluprácu s novým trénerom Martinom Hromcom. V roku 2016 si chce vylepšiť postavenie v rebríčku ATP a výraznejšie sa presadiť aj na grandslamových turnajoch.

Najlepší slovenský singlista chce popracovať najmä na disciplíne. "Keď chcem napredovať, hrať dobre na grandslamoch a veľkých turnajoch, jednoducho musím mať disciplínu. Ak budem pokračovať v pololežérnom prístupe, tak to nepôjde. Do konca mesiaca si ešte užijem dovolenku a začiatkom decembra sa s novým trénerským tímom pustíme do tvrdej prípravy," naznačil.

Potreboval novú krv

Kližan bol od leta, keď sa rozišiel s českým koučom Martinom Dammom, bez trénera. V hre boli viaceré mená, voľba napokon padla na Hromca.

"S Damíkom sme sa rozišli, pretože som cítil, že potrebujem nový impulz a novú krv. Maťo Hromec bol podľa mňa najvhodnejším adeptom. Držím mu palce v novej robote. Verím, že keď budeme drieť, tak prídu aj výsledky," reagoval Kližan, ktorý získal ocenenie pre najlepšieho slovenského tenistu tohto roka.

Chcel dosiahnuť viac

V uplynulej sezóne triumfoval vo dvojhre na turnaji v Casablance, z Ria de Janeiro si odniesol deblovú trofej. Chcel však dosiahnuť viac.

"Moje očakávania boli väčšie, aj verejnosť čakala odo mňa lepšie výsledky. Neberiem to však zasa až tak tragicky, veď v priebehu sezóny som sa dostal na 24. miesto vo svetovom rebríčku. Dôležité je, aby sa mi aj v novej sezóne vyhýbali zranenia a aby držalo zápästie, s ktorým som mal v minulosti problémy," povedal Kližan.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan si vyčítal ležérny prístup. Musím mať disciplínu, tuší