Kližan sa pred US Open cíti skvele, Darcisa ide naháňať

Slovenský tenista Martin Kližan v roku 2012 postúpil na US Open medzi najlepších 16 tenistov turnaja.
Slovenský tenista Martin Kližan v roku 2012 postúpil na US Open medzi najlepších 16 tenistov turnaja. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. aug 2014 o 22:22

Moja forma stúpa. Je to síce len na tréningoch, ale keď človek tvrdo trénuje, výsledok vždy príde," povedal Martin Kližan tesne pred US Open.

NEW YORK. Slovenský tenista Martin Kližan sa v utorok v 1. kole newyorských grandslamových US Open stretne s belgickým kvalifikantom Stevom Darcisom, ktorý v okamihu žrebu figuroval presne o 300 miest nižšie vo svetovom rebríčku ATP (65. priečka, resp. 365. post), ale v minulosti už bol aj na 44. stupienku.

"Bude to ťažký zápas. On dlho nehral pre zranenie a je to jeho prvý turnaj na ´harde´. Budem sa snažiť naháňať ho po kurte a poraziť najmä cez kondičku. Keď totiž človek dlho nehrá tenis, tak vypadne nielen z rytmu, ale aj z kondičky," povedal v online rozhovore s čitateľmi webu TenisovySvet.sk 25-ročný Bratislavčan Kližan.

V lete nútene vynechal mesiac pre problémy s ramenom aj zápästím i vinou angíny.

Vyradil Nadala

Tridsiatnik Darcis vyvolal rozruch prekonaním Španiela Rafaela Nadala v 1. kole vlaňajšieho Wimbledonu, lenže počas onoho súboja sa pri páde zranil, na 2. kolo nenastúpil a napokon pauzoval dva mesiace.

Navyše, na kurtoch neskôr chýbal od septembra 2013 až do júna 2014. Vo Flushing Meadows hrá po zisku titulu na podujatí ITF Futures v rodnej krajine, takže ťahá šnúru ôsmich úspechov. Do kvalifikácie sa Belgičan zmestil vďaka tzv. chránenému renkingu v podobe 165. postu.

Zverenec Martina Damma Kližan bol na medzinárodných otvorených majstrovstvách Spojených štátov amerických 2012 v osemfinále. Zdolal vtedy aj Francúza Jo-Wilfrieda Tsongu.

"Tento rok to vidím pozitívne, hoci posledné dva turnaje mi nevyšli na 100 %. Moja forma stúpa. Je to síce len na tréningoch, ale keď človek tvrdo trénuje, výsledok vždy príde. US Open je jedným z mojich najobľúbenejších turnajov a cítim sa tu skvele. Každé vyhraté kolo bude pre mňa veľkým potešením. Osemfinále by bola bomba!"

K možnému atraktívnemu 2. kolu povedal: "Tému Berdych si necháme na potom, keď sa obaja dostaneme do toho 2. kola..."

Američania sú favoriti

Kližan má v podvedomí aj daviscupový duel Slovákov s Američanmi 12. - 14. septembra v Chicagu o svetovú skupinu ročníka 2015: "Vidím to 65:35 pre domácich. Myslím si, že nastúpia v zložení Isner, Querrey a do štvorhry Bryanovci."

Energický ľavák si v New Yorku zahrá aj debla po boku Čecha Lukáša Dlouhého a poznamenal: "On už to raz vyhral, tak dúfam, že tento rok to vyhrá znova!"

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan sa pred US Open cíti skvele, Darcisa ide naháňať