Kližan prišiel neskoro. Kapitána Mečířa čaká ťažké rozhodnutie

Martin Kližan.
Martin Kližan. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|2. apr 2014 o 20:02

Vo štvrtok vyžrebujú program víkendového zápasu Davisovho pohára Slovensko – Rakúsko.

BRATISLAVA. Až v poslednej chvíli sa nehrajúci kapitán Slovenska Miloslav Mečíř pred štvrtkovým žrebom zápasu s Rakúskom v Bratislave rozhodne, v akej zostave domáci tím nastúpi.

Neskorým príchodom zo série antukových turnajov v Južnej a Strednej Amerike mu zamotal hlavu Martin Kližan. Slovenská jednotka sa zapojila do prípravy na dvorci s tvrdým povrchom až v stredu popoludní.

Prvé dvojhry súboja 2. kola I. skupiny euro-africkej zóny Davis Cupu sa hrajú už v piatok.

Piatok bude najhorší

„Zatiaľ sa necítim najlepšie, uvidíme, čo prinesie zajtrajšok,“ povedal ľavák Kližan (80. v ATP) po prvom tréningu. Z Kolumbie, kde hral v nedeľu vo finále challengeru v Barranquille, cestoval 24 hodín.

„Kapitánovi poviem o svojich pocitoch, potom sa rozhodne o zostave. Možností je niekoľko. Zo skúseností však viem, že po dlhej ceste cez rôzne časové pásma býva najhorší tretí deň.“

Kližan sa vrátil v utorok večer, tretí deň vychádza práve na piatok.

Navyše je tu zmena povrchu, o ktorej tréner daviscupového tímu Karol Kučera tvrdil: „Prechod z pomalej antuky na rýchly hard je najťažší, naopak by to bolo jednoduchšie.“

Šanca pre Gombosa

Mečíř uvažuje, že by Kližana v piatkových dvojhrách vynechal, aby si oddýchol, mohol ešte trénovať a byť pripravený na ďalšie dni.

V piatok by potom zažil premiéru v Davisovom pohári 23-­ročný Norbert Gombos (163.). Včera odohral vyrovnaný tréningový set s Lukášom Lackom (95.), má formu.

Kapitán by musel hľadať aj nové zloženie štvorhry, lebo pôvodne uvažoval s dvojicou Michal Mertiňák - Andrej Martin ako v predchádzajúcom zápase s Lotyšskom. Ale na súpiske môžu byť iba štyria hráči.

Rakúšania nastúpia v zostave Dominic Thiem (79.), Andreas Haider-Maurer (108.), Gerald Melzer (150.) a deblista Alexander Peya (3. vo štvorhre).

Víťaz zápasu Slovensko - Rakúsko postúpi do baráže o účasť vo svetovej skupine Davis Cupu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan prišiel neskoro. Kapitána Mečířa čaká ťažké rozhodnutie