Kližan postúpil v Indian Wells ďalej, porazil Brazílčana

Martin Kližan.
Martin Kližan. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. mar 2017 o 07:08

V druhom kole na neho čaká Pablo Cuevas nasadený ako dvadsiaty siedmy.

Dvojhra - 1. kolo:

Martin Kližan (SR) - Thiago Monteiro (Braz.) 7:6 (6), 6:3 za 99 minút

INDIAN WELLS. Slovenský tenista Martin Kližan zvládol prvú prekážku v hlavnej súťaži dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas Open v kalifornskom Indian Wells, v úvodnom kole potreboval 99 minút na zdolanie Brazílčana Thiaga Monteira 7:6 (6), 6:3.

Pablo Cuevas

Je ďalším súperom Martina Kližana. Vzájomná bilancia je vyrovnaná 1:1, Slovák (66.) môže nadviazať na vlaňajšie víťazstvo z hamburskej antuky.

Dvadsaťsedemročný Bratislavčan si v prvom vzájomnom súboji s 22-ročným Juhoameričanom pomohol siedmimi esami, využil tri zo šiestich brejkových príležitostí, súper dve z ôsmich.

V druhom sete ľaváckeho derby Monteiro vzdoroval až do ôsmeho gemu, ktorý Kližan na príjme ovládol bez straty fiftínu a potom sa už rovnako čistou hrou dopodával k postupu do 2. kola, kde na neho čaká Pablo Cuevas nasadený ako dvadsiaty siedmy.

Uruguajčan (30. v rebríčku vo dvojhre) nastúpi po pondelňajšom zavŕšení čistého hetriku na antuke v brazílskom Sao Paule, takže mal menej času na presun, oddych a adaptáciu na iný povrch.

Vzájomná bilancia je vyrovnaná 1:1, Slovák (66.) môže nadviazať na vlaňajšie víťazstvo z hamburskej antuky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan postúpil v Indian Wells ďalej, porazil Brazílčana