Kližan: Návrat medzi elitu v Davis Cupe je našou prioritou

Martin Kližan bude v daviscupovom súboji v Poľsku slovenskou jednotkou.
Martin Kližan bude v daviscupovom súboji v Poľsku slovenskou jednotkou. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. sep 2015 o 13:47

Máme veľmi veľkú šancu dostať sa po mnohých rokoch do svetovej skupiny Davisovho pohára. Na tento rok je to pre nás tá najväčšia vec, ktorú môžeme dokázať, vraví Martin Kližan.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Martin Kližan po stredajšej prehre s Francúzom Jérémym Chardym v druhom kole dvojhry na US Open má v New Yorku pred sebou ešte štvorhru po boku Čecha Lukáša Rosola.

Myšlienkami však už je aj pri blížiacej sa tímovej výzve.

"Máme veľmi veľkú šancu dostať sa po mnohých rokoch do svetovej skupiny Davisovho pohára. Na tento rok je to pre nás tá najväčšia vec, ktorú môžeme dokázať," vraví Kližan pre web Davis Cupu.

"Návrat medzi elitu je našou prioritou. Bolo by to dobré pre zväz aj fanúšikov. V nasledujúcej sezóne by sme totiž mohli hostiť nejaké skvelé stretnutia. Nič lepšie by sa nám nemohlo stať."

klizo_res.jpg

Na US Open sa Martin Kližan rozlúčil v druhom kole. FOTO - TASR/AP.

Poľsko neponechalo nič na náhodu a situovalo duel play-off o svetovú skupinu DP 2016 čo najďalej od Slovenska. Od 18. do 20. septembra sa bude hrať na tvrdom povrchu v prímorskej Gdyni.

"Škoda, že je to tak veľmi ďaleko, nejakých osemsto kilometrov. Ak by sa ten súboj konal bližšie, možno by sme tam mali viac priaznivcov," podotkol dvadsaťšesťročný Bratislavčan.

Poľskou jednotkou bude semifinalista Wimbledonu 2013 Jerzy Janowicz.

Kližan má tento rok v Davis Cupe bilanciu 14:0 na sety. "Je to iba štatistika. Moje výsledky v tejto súťaži síce aktuálne sú naozaj dobré, ale proti Poliakom to bude úplne nový zápas," upozorňuje.

"Krátko po US Open bude zaujímavé sledovať, v akej forme sa predvedie domáci Jerzy Janowicz, ja, ďalší chalani. Každučký bod bude mať svoju váhu. Poliaci majú veľmi solídny káder, zvlášť deblistov. Bude to príťažlivá konfrontácia."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Kližan: Návrat medzi elitu v Davis Cupe je našou prioritou