Kližan, Lacko a päť slovenských žien si zahrá hlavnú súťaž Wimbledonu

Martin Kližan na prelome apríla a mája vyhral turnaj ATP v Mníchove.
Martin Kližan na prelome apríla a mája vyhral turnaj ATP v Mníchove. (Autor: TASR/AP)
SITA|16. máj 2014 o 10:07

Martin Kližan sa dostal nad čiaru hlavnej súťaže turnaja v Nice.

BRATISLAVA. Sedem slovenských tenistov (päť žien a dvaja muži) si zahrá vo dvojhre hlavnej súťaže Wimbledonu.

Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová a Karolína Schmiedlová už aj formálne figurujú nad čiarou hlavnej súťaže.

Vzhľadom na ich postavenie v renkingu WTA v singli k 12. máju vopred mali jasnú istotu práva štartu.

Po uzávierke prihlášok je cut" až pod domácou Heather Watsonovou, 112. v hodnotení. Z teoreticky oprávnených totiž chýbajú Američanka Jamie Hamptonová, kazašská reprezentantka Galina Voskobojevová, Britka Laura Robsonová a Američanka Bethanie Matteková-Sandsová.

Žiadna hráčka si neuplatnila tzv. chránený renking. K 108 "oprávneným" pribudne 8 držiteliek voľnej karty a 12 kvalifikantiek.

Zo Sloveniek smeruje do kvalifikácie Kristína Kučová, teraz 148. v počítačovom poradí. Uzávierka v tomto prípade bude o dva týždne.

V hlavnej súťaži aj Kližan a Lacko

Oficiálne majú právo na štart v hlavnej súťaži aj Martin Kližan a Lukáš Lacko. Figurujú na 62., resp. 89. mieste.

"Cut" kvalifikácie bude známy až o dva týždne, predbežne do nej zo Slovákov smerujú nepochybne Norbert Gombos (161.) a Andrej Martin (165.) a s veľmi veľkou pravdepodobnosťou Miloslav Mečíř ml. (208.).

Čiara hlavnej singlovej súťaže mužov v britskej metropole je pod Víctorom Estrellom-Burgosom z Dominikánskej republiky, aktuálne 101. v hodnotení.

Tzv. chránený renking si pri prihlasovaní uplatnili Uruguajčan Pablo Cuevas, Srb Janko Tipsarevič a Estónec Jürgen Zopp. K 104 takto oprávneným hráčom pribudne 8 držiteľov voľnej karty a 16 kvalifikantov.

Kližan je nad čiarou v Nice

Kližan sa zásluhou šiestich zrušení plánovaných účastí iných hráčov posunul nad čiaru hlavnej súťaže dvojhry mužov na budúcotýždňovom turnaji ATP v Nice.

Pre 24-ročného Bratislavčana by išlo o premiérový štart od zisku titulu v Mníchove na prelome apríla a mája a zároveň by to bola posledná generálka pred parížskym grandslamovým Roland Garros (25. mája - 8. júna).

Zverenec Martina Damma Kližan je momentálne druhý pod čiarou v súvislosti s budúcotýždňovým Düsseldorfom, takže teoreticky ešte môže mať na výber.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan, Lacko a päť slovenských žien si zahrá hlavnú súťaž Wimbledonu