Klimpl o Motherwelle: "Určite je to príjemná zmena"

SITA|1. sep 2008 o 20:16

Pôvodná správa doplnená o hlas Maroša Klimpla.


GLASGOW 1. septembra (SITA) - Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Maroš Klimpl odchádza z dánskeho FC Midtjylland na polročné hosťovanie do klubu najvyššej škótskej súťaže FC Motherwell. Agentúru SITA o tom informoval licenčný agent DFB a hráčov zástupca Jan Levý.

"Určite je to príjemná zmena. Verím, že to bude pre mňa dobré pôsobisko. Chvíľu sme sa so Škótmi naťahovali, ale napokon to bolo všetko korektné a dopadlo to dobre. V poslednom období som pravidelne nehrával, čo asi najviac rozhodlo," povedal pre agentúru SITA 28-ročný rodák z Martina Klimpl (nar. 4. júla 1980).

Aktuálne deviaty tím škótskej Premier League 2008/09 Motherwell (po štyroch kolách má na konte 4 body) účinkuje v tomto ročníku Pohára UEFA. V 1. kole hlavnej fázy európskeho pohára č. 2 si zmeria sily v dvojzápase s francúzskym klubom AS Nancy, no slovenský obranca svojmu novému zamestnávateľovi nemôže pomôcť, keďže v tejto sezóne už nastúpil v drese Midtjyllandu v druhej najprestížnejšej klubovej pohárovej súťaži.

"Myslím si, že škótska liga je veľmi rýchla a priamočiara. Dánska súťaž je podľa mňa technickejšia a hráči sú tu kvalitnejší. To je môj prvý dojem, uvidíme, čo si budem myslieť neskôr. Dánska liga však má momentálne naozaj veľkú kvalitu, išla dosť hore a zaznamenala príliv veľmi dobrých zahraničných futbalistov. V škótskej súťaži sú dva veľkokluby Celtic a Rangers a zvyšné mužstvá sa bijú o tretie miesto. V minulom ročníku skončil Motherwell práve na treťom mieste, takže uvidíme, ako dopadneme v tejto sezóne," dodal Maroš Klimpl.

Nekompromisný obranca prestúpil do Midtjyllandu v júni 2007 z českého Baníka Ostrava. S dánskym tímom podpísal trojročnú zmluvu platnú do leta 2010. Predtým obliekal Klimpl aj dresy Ružomberka, Banskej Bystrice a Viktorie Žižkov.

V škótskej najvyššej súťaži bude Maroš Klimpl v súčasnosti druhým Slovákom. V kádri Heart of Midlothian je brankár Marián Kello, ktorý na "ostrovy" zamieril s litovského FBK Kaunas.


Nachádzate sa tu:
Domov