Kladivár Charfreitag hodil 80,45 m a splatil vlaňajší dlh

SITA|25. máj 2008 o 19:31

VILA REAL DE SANTO ANTONIO 25. mája (SITA) - Slovenský reprezentant Libor Charfreitag zvíťazil v nedeľu v súťaži kladivárov v A-kategórii Európskeho pohára klubov v atletike v portugalskom Vila Real de ...

VILA REAL DE SANTO ANTONIO 25. mája (SITA) - Slovenský reprezentant Libor Charfreitag zvíťazil v nedeľu v súťaži kladivárov v A-kategórii Európskeho pohára klubov v atletike v portugalskom Vila Real de Santo Antonio výborným výkonom 80,45 m. Bronzový medailista z MS 2007 v Osake si o 99 cm vylepšil tohtoročné maximum z aprílového mítingu v americkom Walnute.

"V rozcvičke mi síce kladivo lietalo do klietky, ale vedel som, kde robím chyby, a preto som sa neznepokojoval. Po daždi bolo v kruhu plno vody, potreboval som sa ním zoznámiť," vravel 30-ročný Libor Charfreitag.

Po prvej sérii bol slovenský rekordér až tretí (71,93 m) za dvoma olympijskými medailistami - sydneyským strieborným Vizzonim z Talianska (74,35) a bronzovým z Atén Turkom Apakom (73,73). V druhej sérii sa zlepšil na 77,15, ale viedol len chvíľočku, lebo Vizzoni ho predstihol o 18 cm. Charfreitagova chvíľa však prišla v treťom pokuse. Sedemaštvrťkilové kladivo zaletelo ďaleko za pásku označujúcu 75 metrov a vzápätí sa na ukazovateli objavilo 80,45 m. Padla osemdesiatka, na ktorú sa Charfreitag chystal už na mítingoch v Brazílii. "Prvý pokus bol príliš opatrný a technicky veľmi zlý. Druhý už bol v poriadku a cítil som, že by som 80 metrov mohol pokoriť práve dnes. Vyšlo to, ale ani ten tretí pokus nebol ideálny. Hodiť v mokrom kruhu osemdesiatku - to je výborné,“ opisoval Libor Charfreitag nedeľňajšiu kladivársku súťaž na EP klubov.

Tridsaťročný Trnavčan hosťoval vo farbách dubnického Spartaka už tretí raz. V roku 2006 skončil tretí, vlani ho zdolal Vizzoni. Teraz sa konečne dočkal prvenstva. "Mal som vyhrať už vlani, preto som sa cítil tak trochu dubnickým dlžníkom. Prehra ma vtedy mrzela, preto som rád, že som teraz pre Spartak získal plný počet bodov," pripomenul jeden z najlepších svetových kladivárov.



bg;bj;ds

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Kladivár Charfreitag hodil 80,45 m a splatil vlaňajší dlh