Kitka verí, že Slovan má na postup cez Rapid

SITA|6. júl 2007 o 11:20

BRATISLAVA 6. júla (SITA) - Na bratislavský Slovan čaká v druhom kole letného futbalového UEFA-Intertoto Cup-u 2007 po zdolaní luxemburského outsidera FC Differdange 03 (2:0 /v/, 3:0 /d/) ťažší oriešok ...

BRATISLAVA 6. júla (SITA) - Na bratislavský Slovan čaká v druhom kole letného futbalového UEFA-Intertoto Cup-u 2007 po zdolaní luxemburského outsidera FC Differdange 03 (2:0 /v/, 3:0 /d/) ťažší oriešok v podobe jedného z najpopulárnejších rakúskych klubov Rapid Viedeň. Úvodné vzájomné meranie síl je na programe v sobotu 7. júla o 19.30 h na Štadióne Gerharda Hanappiho, odveta na Tehelnom poli by mala byť o týždeň neskôr 14. júla o 20.15 h. Prvý duel povedie ako hlavný arbiter Veaceslav Banari z Moldavska, ktorému budú na čiarach pomáhať jeho krajania Anatolie Bodean a Serghei Trofan.

Hlavný tréner "belasých" Boris Kitka mal tentoraz uľahčenú robotu pri mapovaní hry a sily súpera. Sleduje totiž rakúsku ligu a na Rapid sa bol aj pozrieť v jednom z prípravných stretnutí. "Obraz o súperovi už máme vytvorený, k dispozícii máme aj video. Ako však vždy hovorím, podstatný bude náš výkon na trávniku. Vzhľadom na skúsenosti môže byť za mierneho favorita súboja považovaný Rapid, šance však vidím 50 na 50," povedal pre agentúru SITA lodivod Slovana. Kvalitu súpera si uvedomuje, ale napriek tomu svojim zverencom verí. "Na Rapid sme sa nejako špeciálne dlhodobejšie nepripravovali, venovali sme mu až posledné dva-tri dni. Som presvedčený, že tento káder má na to, aby cez Viedenčanov prešiel do tretieho kola. Veľmi by to pomohlo aj sebavedomiu tímu pred blížiacim sa začiatkom našej najvyššej súťaže. Ako to však celé dopadne, ukáže až samotný zápas," dodal B. Kitka.

Trénerské trio Boris Kitka, Marián Zeman, Ladislav Pecko môže už proti Rapidu počítať aj s letnými posilami Matejom Ižvoltom, Martinom Švestkom a brankárom Jánom Muchom st. Prví dvaja menovaní by mali nastúpiť vo Viedni od začiatku stretnutia, Mucha by mal len kryť chrbát súčasnej jednotke Danielovi Kissovi. "Ako som avizoval, chytať by mal Kiss, no má trošku nakopnutý členok. Verím však, že do soboty bude v poriadku. Naplno s tímom už trénuje aj Martin Dobrotka. Až na Aziza Ibragimova, ktorý pre reprezentačné povinnosti na Ázijskom pohári bude chýbať až do konca júla, sme kompletní. V zostave nastanú oproti duelom s Differdange určite viaceré zmeny. Nastúpi aj Samuel Slovák, ktorý mal tiež drobné zdravotné problémy," priblížil situáciu v kádri B. Kitka.

Slovan požiadal vzhľadom na blízkosť oboch miest UEFA o výnimku, aby nemusel cestovať do dejiska stretnutia už deň pred zápasom. "Európska futbalová únia našej žiadosti vyhovela, druhá strana však mala v prípade záujmu nárok na tlačovú besedu nášho tímu vo Viedni v piatok. Rakúšania o ňu požiadali, a preto dnes tréner Kitka a jeden hráč absolvujú tlačovku o 13.00 h v mix-zóne na štadióne vo Viedni," informoval v piatok agentúru SITA riaditeľ pre komunikáciu Martin Urmanič. Do Viedne tak výprava Slovana odcestuje až v sobotu približne o 16.00 h a na trávniku Štadióna Gerharda Hanappiho absolvujú iba predzápasovú rozcvičku.


Nachádzate sa tu:
Domov