Čajkovský ohúril hetrikom v KHL. Puk zo zápasu venuje synovi

Michal Čajkovský.
Michal Čajkovský. (Autor: TASR)
TASR, SITA|29. jan 2021 o 20:05

Stačilo mu na to 10 minút a 26 sekúnd.

AKTUALIZOVANÉ 30.1. o 11:15 h. 

MOSKVA. Slovenský hokejový reprezentant Michal Čajkovský bol ústrednou postavou piatkového zápasu KHL Dinamo Moskva - HK Soči (4:0).

Dvadsaťosemročný obranca strelil za necelých jedenástich minút čistý hetrik a výrazne sa podieľal na hladkom víťazstve domáceho tímu.

Čajkovský otvoril skóre po 19 sekundách druhej tretiny, keď si nakorčuľoval medzi kruhy na prihrávku Vadima Šipačova a delovkou prepálil Maxima Tretiaka.

Ďalší zásah pridal v 25. minúte, tentoraz brankára súpera prekvapil strelou od mantinelu. Hetrik skompletizoval v polovici zápasu, keď nekrytý pred bránkou dostal prihrávku od Alexandra Kučerjavenka a namieril pod hornú žŕdku.

"Som veľmi šťastný za tieto tri góly. Obrancovia nezvyknúť často strieľať hetriky. Musím sa poďakovať spoluhráčom, ktorí mi rozdávali skvelé prihrávky," povedal Čajkovský pre oficiálny web KHL.

Bratislavský rodák prežíva šťastné obdobie, jeho manželka mu koncom minulého roka porodila prvého potomka - synčeka Maxima.

"Dnes je presne mesiac, odkedy sa mi narodil syn. Keď bude v súťaži prestávka, pôjdem domov a budem ho môcť prvýkrát vidieť. Potom mu dám puk z tohto zápasu," dodal slovenský obranca. 

V 49 dueloch sezóny nazbieral 23 bodov (11+12) a podľa portálu allhockey.ru sa stal piatym Slovákom, ktorý v jednom zápase KHL strelil tri a viac gólov.

Pred ním sa to naposledy podarilo Ladislavovi Nagyovi v septembri 2014, hneď dvakrát vo farbách Slovana Bratislava. 


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Čajkovský ohúril hetrikom v KHL. Puk zo zápasu venuje synovi