Gagarinov pohár nezíska nik. Nebolo by to športové rozhodnutie, vysvetľuje KHL

Slávny Gagarinov pohár - trofej pre víťaza Kontinentálnej hokejovej ligy pred vchodom do Bratislavského hradu.
Slávny Gagarinov pohár - trofej pre víťaza Kontinentálnej hokejovej ligy pred vchodom do Bratislavského hradu. (Autor: SITA)
SITA|7. máj 2020 o 12:09

Sezónu v Rusku predčasne ukončili.

BRATISLAVA. Predčasne ukončená sezóna Kontinentálnej hokejovej ligy 2019/2020 nebude mať šampióna, teda držiteľa Gagarinovho pohára.

Vedenie súťaže vyhlásilo, že by to nebolo v súlade s pravidlami a športovými princípmi druhej najprestížnejšej hokejovej ligy na svete.

"Vzhľadom na nemožnosť pokračovať v majstrovských zápasoch nebude určený celkový víťaz. Nebolo by to športové rozhodnutie. Analýza súčasnej situácie ukázala, že neexistujú objektívne a spravodlivé kritériá na určenie majstra KHL v sezóne 2019/2020," informuje oficiálny portál KHL.

Sezónu KHL ukončili pre pandémiu koronavírusu v Rusku po štvrťfinálových súbojoch v oboch konferenciách. V hre teda zostalo dokopy osem tímov - semifinalisti konferencií.

Vedenie súťaže sa rozhodlo umiestniť ich spoločne na 1.- 8. priečke bez poradia.

Medzi osmičkou najlepších figurovalo aj Dinamo Moskva so slovenským obrancom Michalom Čajkovským. Vo štvrťfinále Západnej konferencie si poradilo so Spartakom Moskva s brankárom Júliusom Hudáčkom 4:2 na zápasy.

"Najúspešnejším tímom sezóny sme technicky pridelili jedno miesto 1-8. Sú uvedené v abecednom porad podľa azbuky: Ak Bars Kazna, Barys Nur-Sultan, Dinamo Moskva, Jokerit Helsinki, Salavat Julajev Ufa, Sibir Novosibirsk, SKA Petrohrad a CSKA Moskva. Miesta od deviateho po dvadsiate štvrté sa rozdelili podľa príslušného reglementu súťaže na základe športového princípu," informovali ruské zdroje.

Spartak Moskva s už spomenutým brankárom Hudáčkom zaradili na jedenástu priečku, Admiralu Vladivostok, kde bol najproduktívnejším hráčom útočník Martin Bakoš, patrí v konečnom účtovaní 22. pozícia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Gagarinov pohár nezíska nik. Nebolo by to športové rozhodnutie, vysvetľuje KHL