Kenny Florian: Šampión by mal opasok povinne obhajovať aspoň raz za 12 mesiacov

Adrián Mečiar|15. dec 2017 o 01:00

Bývalý titulový vyzývateľ a súčasný analytik Foxu, Kenny Florian vyjadril svoj názor na to, že Conor McGregor stále neobhajoval jeho titul.

Conor McGregor získal svoje prvé opasky ešte v organizácii Cage Warriors, v roku 2012. Ani jeden z dvoch titulov ale neobhajoval, pretože po ich zisku podpísal kontrakt s UFC. 

McGregor potom v decembri 2015 vyhral titul pérovej váhy UFC, keď porazil Jose Alda. Ír sa už však po tomto dueli v pérovej divízii neukázal a je veľmi nepravdepodobné, že sa o to niekedy znova pokúsi. Titul mu bol odobraný a zjednocovania titulov tejto hmotnostnej kategórie sme sa dočkali až v júni tohto roka.

Conor na historickom podujatí UFC 205 získal druhý opasok aj v UFC, ale dosiaľ ho stále neobhajoval. 

Takýto prístup sa samozrejme nepáči snáď všetkým bojovníkom ľahkej váhy, ktorá je navyše považovaná za tú úplne najnabitejšiu v celom UFC. Situáciu neukľudnil ani dočasný titul v rukách Tonyho Fergusona.

K nespokojným bojovníkom sa najnovšie pridal i bývalý titulový vyzývateľ a súčasný analytik Foxu, Kenny Florian. Toho sa v relácii UFC Tonight spýtali na to, čo si myslí o McGregorovom správaní smerom k 155-librovej divízii.

„Podľa mňa by mal byť určený časový limit, dokedy šampión musí obhajovať svoj opasok, povinne aspoň raz za 12 mesiacov" vravel Florian, fanúšikovia i samotní zápasníci chcú vidieť súboje tých najlepších bojovníkov v divízii. To ale momentálne nie je možné, pretože sa musí čakať na šampióna."

„Podľa mňa to nie je fér, šampión nemôže byť neaktívny po takú dlhú dobu. Najmä, keď to nezaviňuje žiadne zranenie. Škodí to celej divízii."

 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Kenny Florian: Šampión by mal opasok povinne obhajovať aspoň raz za 12 mesiacov