Kello zostane na Britských ostrovoch, ponuky nekonkretizoval

SITA|12. jún 2012 o 17:25

Slovenský futbalový brankár Marián Kello chce zostať po odchode zo škótskeho klubu Heart of Midlothian na Britských ostrovoch.

KOŠICE. "Som tam udomácnený. Mám viaceré ponuky z Británie aj iných krajín, no nerád by som ich teraz špecifikoval. Zaujímavá je pre mňa aj druhá najvyššia súťaž v Anglicku. Je to veľmi kvalitná liga a dostal som odtiaľ niekoľko ponúk. Zrejme sa obrátim týmto smerom," povedal rodák z Gelnice pre rádio Šport.

V súvislosti s trojnásobným slovenským reprezentantom sa v minulých týždňoch spomínal záujem Aston Villy. Z dohody s birminghamským klubom pôsobiacim v Premier League napokon zišlo.

"Dali mi šancu ukázať sa, ale po poslednom kole vymenili trénera, ktorý mal o mňa záujem. Nemyslím si, že tam zakotvím," prezradil pre rádio Šport Kello, ktorý nechce pôsobiť v tíme najvyššej anglickej futbalovej súťaže ako brankárska dvojka. V Aston Ville totiž chytá írsky reprezentačný brankár Shay Given.

Kello zhodnotil aj uplynulú futbalovú sezónu v Škótsku. "Posledný polrok bol veľmi hektický a nie veľmi príjemný. Bolo to psychicky dosť náročné. Koncom januára som neprestúpil do Austrie Viedeň a od nasledujúceho dňa som sa ocitol na tribúne.

Na Škótsko však stále spomínam v dobrom, pretože pôsobenie tam mi veľa dalo," povedal Marián Kello, ktorý ďalej prezradil, že jeho budúcnosť sa vyrieši v najbližších týždňoch.

Slovenský brankár odštartoval profesionálnu kariéru v MFK Košice, no v drese východniarov odchytal len jeden zápas. Potom prestúpil do českých Vítkovíc, kde pôsobil štyri sezóny. Od roku sezóny 2007/2008 chytal v litovskom klube FBK Kaunas a v roku 2010 po poldruha ročnom hosťovaní v škótskom Heart of Midlothian k "srdiečkam" aj prestúpil.


fr;kd;rk

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Kello zostane na Britských ostrovoch, ponuky nekonkretizoval