Senegal prišiel o najjagavejšiu hviezdu, favoritom sú Oranjes

Senegalský útočník Sadio Mané vynechá MS vo futbale 2022.
Senegalský útočník Sadio Mané vynechá MS vo futbale 2022. (Autor: TASR/AP)
TASR|20. nov 2022 o 00:00

MS vo futbale 2022 - preview skupiny A.

BRATISLAVA. Pred štartom MS vo futbale sa ako najľahšia javí byť A-skupina.

Môže za to fakt, že do nej pri žrebe automaticky zaradili nie zrovna futbalovo etablovanú reprezentáciu organizátora šampionátu a ťahali ju z prvého koša.

Katar pritom figuruje až na 50. mieste rebríčka FIFA. Na MS ho čaká premiéra, ktorú v nedeľu absolvuje v otváracom stretnutí turnaja proti Ekvádoru.

Najväčším medzinárodným úspechom Kataru je víťazstvo na Ázijskom pohári v roku 2019. Favoritom skupiny je Holandsko, ktoré vstúpi do turnaja o deň neskôr v pondelok 21. novembra proti Senegalu.

Africký tím sa bude opierať o kostru hráčov z Premier League, ale na poslednú chvíľu prišiel o svoju najjagavejšiu hviezdu Sadia Maného.

Útočník potvrdzuje svoje kvality aj po prestupe z Liverpoolu do Bayernu Mníchov, lenže krátko pred MS si poranil nohu. Senegal by rád minimálne zopakoval úspech spred 20 rokov, keď sa prebojoval do štvrťfinále.

Holanďania MS nikdy nevyhrali, trikrát neuspeli vo finále. Nepatria síce do okruhu hlavných favoritov, no postup zo skupiny by mal byť pre "Oranjes" s hráčmi ako Virgil van Dijk, Frenkie de Jong či Memphis Depay povinnosť.

Zamiešať karty sa chystá juhoamerický Ekvádor. Tím bez veľkých mien štartuje na MS štvrtýkrát, najďalej bol v osemfinále v 2006.

Tabuľka A-skupiny

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Senegal prišiel o najjagavejšiu hviezdu, favoritom sú Oranjes