Karlos Vémola o zápase s Véghom: Bude to najťažší zápas, aký som kedy mal

Adrián Mečiar|11. feb 2019 o 01:00

Vémola vie, že v podobe Attilu Végha ho čaká veľká výzva. Zároveň má však aj ďalšie plány, ktorý chce v organizácii Oktagon MMA zrealizovať.

Tlačová konferencia Oktagon Primetime konajúca sa v Prahe definitívne potvrdila špekulácie posledných dní. Karlos Vémola sa sťahuje z XFN do konkurenčnej organizácie Oktagon MMA.

Tento prestup Vémola oznámil už pred niekoľkými hodinami v rozhovore pre český iSport.cz, avšak na tie slová reagoval promotér XFN Petr Kareš, ktorý tvrdí, že Vémola jednostranne vypovedal zmluvu, čo XFN neuznalo. Kareš avizoval podniknutie právnych krokov.

Vémola sa na tlačovej konferencii vyjadril v tom zmysle, že odpovede ohľadom tejto oblasti radšej prenechá svojej právnickej kancelárii, no podľa neho by malo byť všetko v poriadku. „To je skôr otázka na môjho právneho zástupcu, pána Dittricha. Som mu vďačný, že toto československým fanúšikom umožnil, že zariadil tento kontrakt a prestup. Nemyslím, že tam budú právne problémy, ale to je otázka na neho."

Vémola svoje rozhodnutie prejsť ku konkurencii odôvodňoval tým, že v Oktagone má šancu splniť sľuby, ktoré dal svojim fanúšikom. „Ten prestup, o tom sa tu už špekulovalo dlho. Roky som sľuboval, že doručím československý fight storočia s Attilom Véghom a zistil som, že to nepôjde inak, než na pôde Oktagonu. Keď svojim fanúšikom niečo sľúbim, tak to i doručím.

„Sľuboval som, že sa dostanem k "Pirátovi", že ho zmlátim, tak toto je cesta, ako sa k nemu dostať. Sľuboval som vám zápas s Attilom, Oktagon mi ho zaručil. Je tu aj Prince a Oktagon mi sľúbil, že mi ten zápas dovolia. Chcem sa stať šampiónom Oktagonu. Tento pás budem mať čoskoro na sebe. Nech "Piráta" najskôr zmláti Kozma a potom ho hoďte levom."

Samuel "Pirát" Krištofič je jedným z cieľov Karlosa Vémolu do jeho nasledujúcich duelov. Krištofič je momentálne odcestovaný na tréningovom kempe na Islande, kde sa pripravuje pod taktovkou slávneho trénera Johna Kavanagha, a tak sa nemohol zúčastniť tejto mediálnej akcie. Vémola však otvorene povedal, že "Pirát" sa mu podľa neho vyhýba. „Keď sa "Pirát" dozvedel, že tu budem, radšej odišiel niekam na sever, aby sa mi vyhol."

Kareš v dnešnom rozhovore pre iDNES.cz naznačil, že Vémola sa možno chce vyhnúť odvete s Patrikom Kinclom. Tento náznak obvinenia ale Vémola razantne zmietol zo stola a Kinclovi navrhol, aby sa za ním presťahoval do Oktagonu. „Rozhodne neutekám pred niekým, koho už som raz porazil, smerom k Attilovi. Attila je úplne iný šampión, ja si idem za úplne iným zápasom."

„A to je ďalšia vec, ktorú mi Oktagon sľúbil. Kedysi Patrik Kincl kričal, že príde do Oktagonu a zmláti Gábora Borárosa. Takže ak Kincl chce, môže ma prísť zmlátiť do Oktagonu. Nebolo nič, čo by mi Oktagon neumožnil. Zmlátiť Princea. Zmlátiť Piráta. Zmlátiť Kincla, ak to bude potrebné. A doručiť československý fight storočia s Attilom Véghom."

Práve divákmi vysnívaný duel s Véghom, ktorý bol oficiálne oznámený na neskoršiu časť roka 2019, je azda hlavným dôvodom, pre ktorý si Vémola vybral Oktagon. "Terminátor" to vidí ako príležitosť dokázať, že je skutočne tým, za koho sa prehlasuje. Zároveň si však uvedomuje, aká výzva pred ním stojí. „Prvé kolo TKO to určite nebude. Bude to ten najťažší zápas, aký som kedy v živote mal. Je to obrovský šampión, ale ja by som do toho zápasu nešiel, ak by som neveril, že zvíťazím. Stopercentne verím, že som československá jednotka a teraz mám príležitosť to dokázať."

Vémola má pred Véghom rešpekt, no ako sám povedal, je presvedčený o svojom víťazstve. Teda, Vémola počíta hneď s dvoma výhrami. Obaja totiž vraj majú garantovaný odvetný súboj. „Attila sa tomu smeje, akurát si stále neuvedomuje, že ja už nie som v XFN. Som tu."

Foto: Oktagon MMA

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Karlos Vémola o zápase s Véghom: Bude to najťažší zápas, aký som kedy mal