Karhan sa dohodol s Mainzom

SITA|20. jún 2007 o 22:34

MAINZ 20. júna (SITA) - Slovenský futbalista Miroslav Karhan zostáva aj naďalej pôsobiť v Nemecku, keď sa dohodol na dvojročnom kontrakte do júna 2009 s druholigovým Mainzom, ktorý v uplynulej sezóne ...

MAINZ 20. júna (SITA) - Slovenský futbalista Miroslav Karhan zostáva aj naďalej pôsobiť v Nemecku, keď sa dohodol na dvojročnom kontrakte do júna 2009 s druholigovým Mainzom, ktorý v uplynulej sezóne zostúpil z prvej bundesligy. Spolu s Karhanom podpísal kontrakt aj srbský kanonier Srdjan Baljak z FK Banat Zrenjanin. Tridsaťjedenročný slovenský reprezentant prichádza do Mainzu ako voľný hráč z Wolfsburgu, v drese ktorého odohral 173 zápasov (9 gólov), čo je klubový rekord. "Miroslav Karhan má množstvo predností, ktoré môže využiť spolu so svojimi kvalitami v Mainzi 05. Je to variabilný hráč, ktorý má dlhoročné skúsenosti na najvyššej úrovni. V Mainzi to bude preňho nová výzva," uviedol pre nemecké médiá manažér klubu Christian Heidel.

Rekordér v počte reprezentačných štartov v drese Slovenska (84 zápasov, 12 gólov) Karhan sa s dresom Wolfsburgu oficiálne rozlúčil 19. mája v rámci stretnutia záverečného 34. kola najvyššej dlhodobej nemeckej súťaže proti Werderu Brémy, na ktorý nenastúpil. V tíme VfL pôsobil šesť rokov. O rodáka zo Šulekova, bývalého hráča Hlohovca, Trnavy, Betisu Sevilla a Besiktasu Istanbul sa okrem Mainzu zaujímalo aj ďalšie nemecké druholigové mužstvo 1. FC Kaiserslautern a rakúsky tím Rapid Viedeň.


Nachádzate sa tu:
Domov