Dörner neodštartoval MS dobre. Darilo sa však obom štvorkajakom

Milan Dörner (vpravo).
Milan Dörner (vpravo). (Autor: TASR)
TASR|23. aug 2023 o 12:09 (aktualizované 23. aug 2023 o 14:12)

Neprešiel cez kvalifikáciu.

DUISBURG. Slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistike Milan Dörner nepostúpil do semifinále K1 na 500 m na MS v Duisburgu.

V tretej rozjazde obsadil šiestu priečku s vyše päťsekundovou stratou na víťazného domáceho Nemca Moritza Williho Florstedta.

Z každej zo štyroch rozjázd postúpili ďalej štyria najrýchlejší kajakári. Pridali sa k ním traja, ktorí skončili na piatom mieste a dosiahli najlepší čas.

Oba slovenské štvorkajaky postúpili na MS v rýchlostnej kanoistike v Duisburgu do piatkového semifinále na 500 m.

Mužská káštvorka v zložení Denis Myšák, Samuel Baláž, Csaba Zalka, Adam Botek obsadila v druhej rozjazde druhé miesto so stratou necelej pol sekundy na víťazných Ukrajincov.

Ženská K4 v zostave Katarína Pecsuková, Réka Bugárová, Bianka Sidová, Mariana Petrušová skončila v tretej rozjazde siedma s takmer päťsekundovým mankom na víťaznú čínsku loď, ktorá sa kvalifikovala priamo do A-finále. 

Šampionát v Nemecku je pre štvorkajaky jedinou možnosťou získať miestenky na OH 2024.

Do Paríža postúpi 10 lodí, zastúpenie však musia mať štyri kontinenty a tak by bolo pre slovenské posádky ideálne, keby skončili do 7. miesta.

"Verím, že chalani sa po dnešnej rozjazde upokoja. Ukázali vysoký štandard a dobre sa naladili na semifinále.

Dúfam, že v piatok naplno zúročia svoje skúsenosti a postúpia do finále. Konkurencia v K4 je neporovnateľne väčšia ako na MS 2019 v Szegede, kde sa naposledy bojovalo o olympijské miestenky.

Európa sa vyrovnala, je tam desať kvalitných posádok a pribudli lode z Číny či ďalších ázijských krajín," uviedol pre TASR Filip Petrla, športový riaditeľ sekcie hladkých vôd Slovenskej kanoistiky.

V mužskej K4 prišlo po európskych hrách v Poľsku k jednej zmene, keď Myšák vystriedal na pozícii "háčika" Baláža. V Duisburgu predviedli Slováci najlepšiu jazdu v tejto sezóne.

"Bolo to veľmi dobré. Denis konečne trafil štart, na tréningoch mu to nevychádzalo. Csaba na méte 200 m do toho kopol, dokázali sme sa pohnúť a ešte zrýchliť.

Snažili sme sa kontrolovať Ukrajincov, ktorí sú veľmi dobrí, čo sme videli aj na európskych hrách. Bola to z našej strany super jazda, ktorá je prísľubom pred semifinále," pochvaľoval si zadák Adam Botek.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Dörner neodštartoval MS dobre. Darilo sa však obom štvorkajakom