Nomináciu na MS predstavila aj Kanada, tvoria ju hlavne hráči z NHL

Hokejisti Kanady.
Hokejisti Kanady. (Autor: TASR)
Sportnet|6. máj 2023 o 08:24

Tri žrde bude strážiť dvojica Levi - Montembeault.

TORONTO. V nominácii Kanady na MS v hokeji 2023 v Tampere a Rige figuruje 20 hráčov. Až na jedného hráča je celá zostava z hráčov NHL.

Informoval o tom Hockey Kanada na sociálnej sieti.

V kanadskom kádri sú predbežne dvaja brankári, šesť obrancov a 12 útočníkov. V tíme sú okrem jedného hráča, Adama Fantilliho, všetci hráči z NHL.

18-ročný Fantilli hrá za University of Michigan v univerzitnej lige. Na posledných MS U20 si pripísal v 7 zápasoch 5 bodov za 2 góly a 3 asistencie.

V tíme majú aj skúsených hráčov, ako Milan Lucic a Tyler Toffoli. 34-ročný útočník Lucic je hráčom Calgary Flames. Lucic vyhral aj Stanley Cup v roku 2011 s Bostonom Bruins.

Skúseným je aj 31-ročný Toffoli, ktorý si momentálne oblieka dres rovnakého klubu ako Lucic. V 82 zápasoch si pripísal 73 bodov za 34 gólov a 39 asistencií.

Úvodný duel šampionátu odohrajú budúci piatok proti domácim Lotyšom.

Nominácia Kanady na MS v hokeji 2023

Brankári: Devon Levi (Buffalo Sabres/NHL), Sam Montembeault (Montreal Canadiens/NHL)

Obrancovia: Justin Barron (Montreal Canadiens/NHL), Ethan Bear (Vancouver Canucks/NHL), Pierre-Oliver Joseph (Pittsburgh Penguins/NHL), Tyler Myers (Vancouver Canucks/NHL), Jake Walman (Detroit Red Wings/NHL), MacKenzie Weegar (Calgary Flames/NHL)

Útočníci: Sammy Blais (St. Louis Blues/NHL), Lawson Crouse (Arizona Coyotes/NHL), Adam Fantilli (University of Michigan/NCAA), Cody Glass (Nashville Predators/NHL), Peyton Krebs (Buffalo Sabres/NHL), Scott Laughton (Philadelphia Flyers/NHL), Milan Lucic (Calgary Flames/NHL), Jack McBain (Arizona Coyotes/NHL), Jake Neighbours (St. Louis Blues/NHL), Jack Quinn (Buffalo Sabres/NHL), Tyler Toffoli (Calgary Flames/NHL), Joe Veleno (Detroit Red Wings/NHL)

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Nomináciu na MS predstavila aj Kanada, tvoria ju hlavne hráči z NHL