Kaliská a Martikán najlepšími v rezorte MO SR v roku 2008

SITA|17. dec 2008 o 19:57

Najlepšími športovcami rezortu Ministerstva obrany SR v roku 2008 sa stali olympijskí víťazi vo vodnom slalome z Pekingu Elena Kaliská a Michal Martikán.

BANSKÁ BYSTRICA. Obaja pretekári KTK Dukla Liptovský Mikuláš si ocenenie prevzali v stredu na slávnosti v Štátnej opere v Banskej Bystrici, ktorú totálne ovládli vodáci. Osobných trénerov oboch laureátov Jozefa Martikána a Petra Mráza totiž vyhlásili za najlepších trénerov rezortu a 18-ročný juniorský majster sveta vo vodnom slalome v K1 Martin Halčin sa stal najlepším mládežníkom.

Rok 2008 bol pre slovenský armádny šport mimoriadne úspešný. Z OH 2008 v Pekingu zásluhou Kaliskej v K1 a Martikána v C1 získal zlato, na svetových šampionátoch získali športovci zaradení do VŠC Dukla dovedna 9 medailí (bilancia 3 - 4 - 2) a na majstrovstvách Európy 12 cenných kovov (bilancia 2 - 3 - 7). Mládežnícke nádeje Dukly si v roku 2008 vybojovali na juniorských MS 1 zlatú a 2 bronzové medaily, na MEJ po jednom striebre a bronze.

Najlepší športovci rezortu Ministerstva obrany SR v roku 2008:

Dospelí:

1. Elena Kaliská (vodný slalom) a Michal Martikán (vodný slalom)

3. Jana Purdjaková (kulturistika)

Ďalší bez určenia poradia (zoradení abecedne): Jozef Gönci (streľba), Marián Jung (vodný motorizmus), Igor Kočiš (kulturistika), Ľuboš Križko (plávanie), Matúš Kunhart - Peter Šoška (zjazd na divokej vode), Peter Pelach (streľba), Alexander Slafkovský (vodný slalom).

Mládež:

1. Martin Halčin (vodný slalom)

2. Ján Bátik - Tomáš Kučera (vodný slalom)

3. Natália Prekopová (biatlon)

Tréneri:

1. Jozef Martikán (vodný slalom) a Peter Mráz (vodný slalom)

Nachádzate sa tu:
Domov