Kahn sa zastal kritizovaného Rensinga

SITA|23. sep 2008 o 19:18

BERLÍN 23. septembra (SITA, AFP) - Brankárska legenda nemeckého futbalového veľkoklubu Bayern Mníchov Oliver Kahn obhajuje svojho nástupcu medzi troma žrďami Michaela Rensinga, ktorý sa po sobotňajšej ...

BERLÍN 23. septembra (SITA, AFP) - Brankárska legenda nemeckého futbalového veľkoklubu Bayern Mníchov Oliver Kahn obhajuje svojho nástupcu medzi troma žrďami Michaela Rensinga, ktorý sa po sobotňajšej potupnej ligovej prehre s Werderom na vlastnom trávniku (2:5) dostal pod paľbu kritiky.

"Vždy som tvrdil, že ak sa buduje mužstvo s mladými hráčmi, treba rátať aj s komplikáciami a občasnými zakopnutiami. Malo by zdrvujúce následky, ak by sme Michaela volali na zodpovednosť za sobotňajšiu prehru," povedal v rozhovore pre denník Bild niekdajší kapitán nemeckej reprezentácie a v tejto súvislosti pripomenul svoje ťažké začiatky v Bayerne: "Moja prvá sezóna v klube (1994/1995 - pozn. SITA) bola pohromou, až kým som si neroztrhol krížové väzy v kolene. Všetko, na čo som siahol, totiž skončilo neúspechom a pamätám si, že fanúšikovia v tom čase požadovali návrat môjho predchodcu Raimonda Aumanna."

Tridsaťdeväťročný Kahn, ktorý po sezóne 2007/2008 ukončil aktívnu kariéru, zároveň odporučil Rensingovi, aby sa predmetným stretnutím príliš nezaoberal a tvrdo na sebe v tréningu zapracoval. Plnú podporu 24-ročnej brankárskej nádeji vyjadril aj kouč Bayernu Jürgen Klinsmann, ktorý povedal: "Má našu dôveru, ako aj celého tímu. Bayern musí rovnako ako iné mužstvá umožniť hráčom napredovanie."


Nachádzate sa tu:
Domov