Kahn radí Lehmannovi, aby ukončil kariéru

TASR|15. dec 2009 o 16:48

Bývalý brankár nemeckej futbalovej reprezentácie a Bayernu Mníchov Oliver Kahn poradil svojmu niekdajšiemu kolegovi Jensovi Lehmannovi, aby po posledných udalostiach v klube VfB Sttugart ukončil aktívnu kariéru.

MNÍCHOV.

Štyridsaťročný Lehmann najskôr kritizoval vedenie klubu za odvolanie trénera Markusa Babbela, ktorého nahradil Christian Gross. Následne pripravil Stuttgart vlastnými chybami o bundesligovú výhru nad Mainzom 05 (1:1).

Lehmann dostal červenú kartu a súčasne zavinil pokutový kop, keď stúpil na nohu útočníkovi Mainzu Aristideovi Banceovi. Kvôli trestu tak určite nazasiahne do posledného zápasu pred zimnou prestávkou proti Hoffenheimu.

"Možno by bolo lepšie, keby okamžite ukončil svoju činnosť v klube. Kto vie, kam to až povedie," uviedol pre mníchovský Abendzeitung Kahn, ktorý dodal: "Samozrejme, že Jens je kvalitný brankár, ale čo si má teraz o celej situácii myslieť vedenie klubu?"

Kahn a Lehmann mali niekoľko rokov v národnom tíme veľmi chladný vzťah, pretože súperili o post brankárskej jednotky. Situácia medzi oboma impulzívnymi gólmanmi sa vyriešila počas MS 2006 v Nemecku, kedy Kahn ukončil aktívnu kariéru.

Nachádzate sa tu:
Domov