Kakko nebude na preddraftových testoch NHL, odmietol pozvánku

Kaapo Kakko.
Kaapo Kakko. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. máj 2019 o 11:31

Fín dal prednosť oddychu.

BUFFALO. Fínsky hokejový útočník Kaapo Kakko odmietol pozvánku na preddraftové testy NHL Scouting Combine, ktoré sa konajú počas aktuálneho týždňa v americkom Buffale.

Rodák z Turku mal pôvodne priletieť do dejiska podujatia v utorok, ale ešte v pondelok oslavoval v Helsinkách zisk titulu pre majstrov sveta s národným tímom Fínska a napokon dal prednosť oddychu. Informáciu priniesol oficiálny web NHL.

Na Scouting Combine sa predstaví dovedna 103 hráčov vrátane Američana Jacka Hughesa, ktorý je najväčším favoritom na post draftovej jednotky.

Okrem Kakka odmietli pozvánku aj viacerí Rusi - Semion Čisťakov, Vladislav Firstov, Daniil Misiul a Kirill Slepec. Mladých hokejistov čakajú v Buffale postupne lekárske prehliadky, testy fyzickej pripravenosti a rozhovory s predstaviteľmi jednotlivých klubov zámorskej profiligy.

Tohtoročný draft NHL sa uskutoční 21. a 22. júna vo vancouverskej Rogers Arene. Právo prvého výberu bude mať New Jersey Devils, druhá voľba pripadla New Yorku Rangers, ako tretie si bude vyberať Chicago Blackhawks.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kakko nebude na preddraftových testoch NHL, odmietol pozvánku