Juventus môže získať rekordný šiesty domáci titul v sérii

Hráči Juventusu sa tešili z víťazstva nad Monakom v Lige majstrov. Tento víkend môžu získať titul v talianskej lige.
Hráči Juventusu sa tešili z víťazstva nad Monakom v Lige majstrov. Tento víkend môžu získať titul v talianskej lige. (Autor: TASR/AP)
SITA|6. máj 2017 o 08:48

Turínčania sú v hre o treble: čaká ich aj finále národného pohára Coppa Italia a sú v semifinále Ligy majstrov.

TURÍN. Talianska futbalová Serie A 2016/2017 môže už v nedeľu spoznať svojho majstra.

Blízko k zisku rekordného šiesteho titulu v sérii sú hráči Juventusu Turín (84 bodov), ktorým štyri kolá pred koncom aktuálneho ročníka už len z úzadia konkurujú tímy AS Rím (75 b.) a SSC Neapol (74 b.) so slovenským kapitánom Marekom Hamšíkom.

Päť titulov v sérii majú na konte vedno s Juventusom aj FC Turín a Inter Miláno.

Mestské derby

Juventus čaká v sobotu od 20. hodiny a 45. minúty mestské derby, v súboji proti FC Turín bude mať výhodu domáceho prostredia.

Derby zápasy sú vždy výnimočné, ale zajtrajší je dvojnásobne dôležitý, keďže v prípade výhry máme príležitosť položiť jednu ruku na Scudetto.


Massimiliano Allegri, tréner Juventusu

Juventus ťahá v lige obdivuhodnú šnúru domácich úspechov: vybojoval 33 víťazstiev z rovnakého počtu stretnutí. Neapolčania v sobotu od 18. hodiny privítajú na svojom štadióne San Paolo hráčov Cagliari, AS Rím bude v akcii až v nedeľu o 20. hodine a 45. minúte na pôde AC Miláno.

Juventus môže oslavovať výlučne v prípade, že počas víkendu získa viac bodov než AS Rím; táto podmienka je základná.

Najúspešnejší klub Serie A

Zahŕňa jednu výnimku: ak Juventus remizuje s FC Turín, AS Rím prehrá v Miláne a Neapol zvíťazí nad Cagliari, bude tri kolá pred koncom rozdiel medzi Juventusom a Neapolom 8-bodový, teda nedostatočný.

Ak Juventus v sobotu zvíťazí, Neapol bude mimo hry a Rimania budú musieť zabodovať naplno, aby si zachovali nádej na celkové prvenstvo.

V prípade trojbodových zápisov Juventusu aj AS bude tri kolá pred koncom ročníka rozdiel medzi týmito dvoma mužstvami naďalej 9-bodový s tým, že odvetný vzájomný súboj ešte len odohrajú (v nedeľu 14. 5. v Ríme), takže vzájomné zápasy ako prvé kritérium pri rovnosti bodov v konečnej tabuľke ešte nie je možné úspešne aplikovať.

Juventus je s 32 prvenstvami najúspešnejším klubom Serie A. Hráči Juventusu vybojovali "Scudetto" aj v rokoch 2005 a 2006, ale o tieto tituly neskôr prišli pre kauzu ovplyvňovania zápasov.

Náročných dvadsať dní

Teraz sa musíme sústrediť na Scudetto. Potom sa zameriame na postup do finále LM a triumf v Talianskom pohári.


Massimiliano Allegri, tréner Juventusu

Turínčania sú v hre o treble: čaká ich finále národného pohára Coppa Italia proti Laziu Rím a sú v semifinále Ligy majstrov. V prvom meraní síl zvíťazili 2:0 na ihrisku AS Monako a sú blízko k prieniku do júnového cardiffského finále kontinentálneho pohára číslo jeden.

"Derby zápasy sú vždy výnimočné, ale zajtrajší je dvojnásobne dôležitý, keďže v prípade výhry máme príležitosť položiť jednu ruku na Scudetto," vyhlásil tréner Juventusu Massimiliano Allegri, citoval ho klubový web.

"Tím je v dobrej kondícii, mentálne aj fyzicky. V Monaku sme odohrali skvelý duel a získali výborný výsledok. Nie je jednoduché dokráčať tak ďaleko, ako sa nám to podarilo; najbližších dvadsať dní bude extrémne náročných. Teraz sa musíme sústrediť na Scudetto. Potom sa zameriame na postup do finále LM a triumf v Talianskom pohári," doplnil 49-ročný kormidelník.

Poradie tímov bojujúcich o titul v Serie A:

1.Juventus Turín34273470:2284
2.AS Rím34243775:3175
3.SSC Neapol34228478:3574

Zostávajúci program tria bojujúceho o titul v talianskej Serie A:

Juventus Turín (4 zápasy): FC Turín (doma), AS Rím (vonku), Crotone (doma), Bologna (vonku)

AS Rím (4 zápasy): AC Miláno (vonku), Juventus Turín (doma), Chievo Verona (vonku), FC Janov (doma)

SSC Neapol (4 zápasy): Cagliari (doma), FC Turín (vonku), Fiorentina (doma), Sampdoria Janov (vonku)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Juventus môže získať rekordný šiesty domáci titul v sérii