Juventus je vo finále pohára, stále môže získať všetky trofeje

Stopér Leonardo Bonucci (vľavo) oslavuje tretí gól do siete Fiorentiny.
Stopér Leonardo Bonucci (vľavo) oslavuje tretí gól do siete Fiorentiny. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. apr 2015 o 10:47

Musíme byť flexibilní a premýšľať o najbližších zápasoch, nie o konci cesty, upozorňuje obranca Giorgio Chiellini.

FLORENCIA. Taliansky futbalový klub Juventus Turín triumfoval v utorňajšom odvetnom stretnutí semifinále národného pohára (Coppa Italia) na pôde AC Fiorentina 3:0. Napriek domácej prehre 1:2 v prvom zápase postúpil do finále.

Turínčania zmazali manko už v prvom polčase. Presadili sa Alessandro Matri a Roberto Pereyra. Jednoznačný výsledok spečatil po zmene strán v 59. minúte stopér Leonardo Bonucci.

Juventus sa vo finále stretne s úspešnejším z dvojice Lazio Rím - SSC Neapol.

Stále môže získať trofeje vo všetkých súťažiach. Okrem pohára má nakročené aj k zisku majstrovského titulu v Serii A. A v prestížnej Lige majstrov ho čaká štvrťfinálový dvojzápas proti AS Monaco.

"Vo Florencii sme chceli mať od začiatku zápas pod kontrolou. Podarilo sa nám meniť rytmus hry a zasiahli sme slabé miesta domácich," zamyslel sa pre Rai Sport obranca Juventusu Giorgio Chiellini.

"Nečakal som taký jasný výsledok. Chýbalo nám viacero dôležitých hráčov. To len dokazuje, že sme výborná partia a všetci z nej si zaslúžia nosiť dres klubu. Naši fanúšikovia snívajú o zisku treble. Musíme však byť flexibilní a premýšľať o najbližších zápasoch, nie o konci cesty."

Tréner domácich Vincenzo Montella bol po zápase z výsledku frustrovaný. "Je zrejmé, že rozdiel medzi Juventusom a zvyškom Talianska je veľký. Z rezultátu cítime horkosť, ale nemáme žiadne výčitky," priznal.

"Snažili sme sa, ale neboli sme dosť dobrí. Súper si zaslúžil postúpiť, i keď mal občas aj šťastie. Teraz sa budeme sústrediť na Seriu A a Európsku ligu," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Coppa Italia»Juventus je vo finále pohára, stále môže získať všetky trofeje