Juríková suverénne vyradila Záhlavovú, Čepelová skončila

Jana Čepelová.
Jana Čepelová. (Autor: TASR)
SITA|17. nov 2011 o 11:16

Čepelová figuruje na 220. priečke vo svetovom rebríčku WTA a mala by sa zmestiť nad čiaru kvalifikácie grandslamových Australian Open.

BRATISLAVA. Slovenská tenistka Jana Čepelová prehrala vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 2. kola dvojhry na ITF Slovak Open v Bratislave s Izraelčankou Juliou Gluškovou nasadenou ako siedmou za 89 minút 0:6, 6:7 (4).

V druhom dejstve v Sibamac aréne pritom mala košická rodáčka náskok 5:0 a setbal na príjme za stavu 5:4. Nedala a následne dokonca stratila servis na 5:6, ale dokázala odpovedať rebrejkom.

Do tajbrejku vstúpila Čepelová dobre, lenže 21-ročná Glušková, 186. v počítačovom poradí, dosiahla obrat z 0:1 na 4:1 s dvojitým minibrejkom. Slovenka ešte znížila na 2:4, ale po chvíli bolo 2:6 a napokon 4:7.

Čepelová nemala svoj deň

Čepelová po prehre netajila sklamanie. "Dnes som nemala svoj deň, nedostala som sa do toho. Prvý set hodnotím veľmi negatívne, nevyhrala som ani gem, hoci som tam mala niekoľkokrát výhodu. V druhom sete som sa celkom chytila, vyhrávala som 5:0. Potom však prišli nové lopty, ktoré vyhovovali viac súperke a nastal zlom. Ja som sa akoby stiahla a Gluškovová otočila priebeh setu. V jeho závere ma začal pobolievať lakeť, limitovalo ma to najmä pri podaní," povedala Čepelová, ktorá ešte po boku Janette Husárovej pokračuje vo štvorhre.

Čepelová si odnáša 8 bodov do renkingu a šek na 490 USD. Vlani na tomto turnaji takisto v osemfinále podľahla neskoršej šampiónke Kateryne Bondarenkovej z Ukrajiny dvakrát 5:7. Predvlani nestačila v 1. kole na krajanku Lenku Juríkovú.

Osemnásťročná zverenkyňa Petra Hubera v rámci programu Národného tenisového centra Čepelová figuruje na 220. priečke vo svetovom rebríčku WTA a s maximálnou pravdepodobnosťou by sa mala zmestiť nad "čiaru" kvalifikácie januárových melbournských grandslamových Australian Open.

Čepelová v NTC zaujala vo februári ziskom skalpu Češky Lucie Šafářovej v rámci fedcupového stretnutia už za nezvratného stavu v prospech hostiek.

Jana Čepelová neuspela spolu s Janette Husárovou vo štvorhre, keď vo štvrťfinále prehrali s jednotkami "pavúka", českými dvojičkami Karolínou a Kristýnou Plíškovými, za 72 minút 6:7 (5), 3:6.

Juríkovej postup za necelú hodinu

Slovenská tenistka Lenka Juríková sa suverénnym spôsobom prebojovala do štvrťfinále dvojhry. V druhom kole po kvalitnom výkone deklasovala štvrtú nasadenú Češku Sandru Záhlavovú za 55 minút 6:1 a 6:0.

Juríková sa počas celého duelu na dvorci výborne pohybovala, kvalitne podávala i returnovala a pri dlhších výmenách často zakončovala víťaznými bekhendovými longlajnami. V dueli o postup do semifinále nastúpi v piatok proti holandskej kvalifikantke Richel Hogenkampovej.-

Juríková po hladkom postupe do štvrťfinále netajila spokojnosť. "Bol to z mojej strany veľmi dobrý výkon, hrala som uvoľnene. Na zápas som sa tešila. Išla som do toho s tým, že nemám čo stratiť, lebo som s ňou pred tromi týždňami prehrala. Vedela som, že Sandy chodí viac do úderov. Treba ju držať na dĺžke a dostať pod tlak, čo sa mi dnes darilo. V poslednom čase som popracovala na podaní i forhende a dnes to bolo na dvorci vidieť," povedala Juríková.

Schmiedlovú vyradila kvalifikantka Kičenoková

Domáca juniorka Karolína Schmiedlová prehrala vo štvrtkovom zápase osemfinálového 2. kola s ukrajinskou kvalifikantkou Ľudmilou Kičenokovou, 366. v renkingu WTA, za 78 minút dvakrát 3:6.

Milanom Martincom v rámci programu Národného tenisového centra vedená 17-ročná košická rodáčka Schmiedlová, 634. v seniorskom hodnotení, nedokázala pridať ďalšie príjemné prekvapenie po tom, ako v stredu v 1. kole vyradila dvojku "pavúka" Elicu Kostovovú z Bulharska. Odnáša si 8 bodov do svetového rebríčka a šek na 490 dolárov, hrala na základe voľnej karty od organizujúceho Slovenského tenisového zväzu (STZ).

Štvrťfinalistku súťaže dievčat z melbournských grandslamových Australian Open 2011 a bronzová z ostatných ME hráčok do 18 rokov Schmiedlová vlani na Slovak Open prehrala hneď na úvod s krajankou Michaelou Hončovou, ktorá teraz v 1. kole nestačila práve na Ľ. Kičenokovú.

Kučová proti Gavrilovovej neuspela

Slovenská tenistka Kristína Kučová neuspela v 2. kole dvojhry na turnaji ITF Slovak Open v bratislavskom NTC (dotácia 25.000 dolárov). Ruskej kvalifikantke Darii Gavrilovovej podľahla za 1:55 h v dvoch setoch 3:6 a 5:7.

V druhom dejstve prehajdákala mladšia zo sestier Kučových náskok 5:2, v desiatom geme nevyužila pri podaní súperky tri setbaly. Jediným slovenským želiezkom vo štvrťfinále ženského singla tak bude v piatok Lenka Juríková.

ico

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):

Lesia Curenková (Ukr.-1) - Kristina Mladenovicová (Fr.) 6:4, 6:3

Julia Glušková (Izr.-7) - Jana Čepelová (SR) 6:0, 7:6 (4)

Lenka Juríková (SR) - Sandra Záhlavová (ČR-4) 6:1, 6:0

Richel Hogenkampová (Hol.) - Kristýna Plíšková (ČR-8) 6:4, 6:4

Daria Gavrilovová (Rus.) - Kristína Kučová (SR) 6:3, 7:5

Tímea Babosová (Maď.-3) - Naomi Broadyová (V. Brit.) 5:7, 7:6 (4), 7:6 (7)

Karolína Plíšková (ČR-5) - Paula Kaniová (Poľ.) 6:2, 6:2

Ľudmila Kičenoková (Ukr.) - Karolína Schmiedlová (SR) 6:3, 6:3

Štvorhra - štvrťfinále:

Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (ČR-1) - Jana Čepelová, Janette Husárová (SR) 7:6 (5), 6:3 za 72 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Juríková suverénne vyradila Záhlavovú, Čepelová skončila