Jurčina sa teší z návratu, privítal ho aj tréner Capuano

SITA|17. dec 2010 o 12:27

Milan Jurčina po vyše šiestich týždňoch opäť na ľade.

NEW YORK. Hokejový obranca Milan Jurčina sa prvýkrát od 29. októbra objavil v zostave New York Islanders, keď nastúpil vo štvrtkovom stretnutí NHL doma proti Anaheimu (3:2). Predchádzajúcich vyše šesť týždňov pauzoval pre problémy so zraneným zadným stehenným svalom. Navrátilec do zostavy odohral proti Anaheimu 13:19 min, už v 2. min stretnutia dostal dvojminútový trest, na bránku Anaheimu vystrelil dve strely a pripísal si jednu "plusku".

Jurčina sa návratu už nevedel dočkať. Na stredajšom tréningu bol jedným z prvých hráčov na ľade. Správu o tom, že nastúpi v zápase proti Anaheimu, sa dozvedel od trénera Jacka Capuana vo štvrtok ráno. Spolu s ním sa v zostave objavil opäť aj Radek Martínek. "Dodajú nášmu tímu väčšiu skúsenosť. V posledných zápasoch sme museli improvizovať s hráčmi z farmy v Bridgeporte, ďalších sme veľmi vyťažovali. Mali by byť pre mužstvo prínosom nielen na ľade, ale aj mimo neho," povedal ešte pred stretnutím pre nhl.com Capuano.

V predchádzajúcich šiestich týždňoch sledoval Jurčina zápasy buď z tribúny Nasau Colisea, alebo pred televíznou obrazovkou. Jeho spoluhráči sa na ľade trápili. "Ak nemôžete zasiahnuť do hry, je to bolestivé. Niekedy, keď sedíte na gauči a sledujete hokej, začnete rozmýšľať o tom, ako by to bolo so spoluhráčmi na lavičke a ako by ste ich povzbudili. Je ťažké sledovať zápasy, ktoré váš tím prehráva, a vy viete, že mu nemôžete pomôcť. Som rád, že som späť, môžem sa so spoluhráčmi trochu zabaviť a porozprávať," uviedol pre nhl.com Jurčina.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jurčina sa teší z návratu, privítal ho aj tréner Capuano