Jurčina nazbieral už -31 bodov

Milan Jurčina (vpravo) v súboji s Adamom Henriquem z New Jersey Devils.
Milan Jurčina (vpravo) v súboji s Adamom Henriquem z New Jersey Devils. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. mar 2012 o 11:51

Negatívny rekord ligy za posledných 15 ročníkov vytvoril Rico Fata, ktorý sezónu 2003/04 ukončil s bilanciou -46 bodov.

NEW YORK. Nevydarená sezóna NY Islanders má veľký vplyv aj na štatistiky slovenského zadáka klubu z Long Islandu Milana Jurčinu.

Obranca načal v noci na sobotu "honobenie" štvrtej desiatky mínusových bodov a priebežne je v tomto ukazovateli suverénne najhorším zo všetkých takmer 900 hokejistov, ktorí zasiahli do tohtosezónneho diania v profilige.

Jurčina odohral v tejto sezóne 60 zápasov, v sobotu si pri víťazstve Isles nad Montrealom (3:2 sn) v dueli dvoch najhorších tímov na východe pohoršil o jednu mínusku.

Svoju nelichotivú bilanciu bude mať možnosť napraviť ešte v 10 dueloch - presne toľko chýba jeho tímu k naplneniu 82 odohratých stretnutí v základnej časti. Na predposledného Bretta Clarka, ktorý okupuje 870. miesto, stráca Jurčina 7 plusových bodov, zadák Tampy Bay je momentálne na kóte -24.

"Ostrovania" si s pravdepodobnosťou blížiacej sa k istote v tejto sezóne play off už nezahrajú a budú bojovať už len o česť a vyhnutie sa hanbe skončenia na poslednej priečke vo Východnej konferencii. Momentálne majú na konte 69 bodov, rovnako ako poslední Canadiens.

Slovenský bek mal v doterajšej kariére v NHL viac-menej vyrovnané bilancie pobytu na ľade pri strelených a inkasovaných góloch, najhoršie doteraz pochodil v sezóne 2006/07, keď mal v drese Bostonu Bruins po základnej časti päť mínusových bodov.

Negatívny rekord ligy za posledných 15 ročníkov sa viaže s menom útočníka Rica Fatu, ktorý sezónu 2003/04 ukončil s bilanciou -46 bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jurčina nazbieral už -31 bodov