Kucku súkromným lietadlom priviezli do Trabzonsporu, je blízko k prestupu

Novými nákupmi by Juraj Kucka mohol prísť o miesto v základnej zostave AC Miláno.
Novými nákupmi by Juraj Kucka mohol prísť o miesto v základnej zostave AC Miláno. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. júl 2017 o 06:46

Na sociálnej sieti sa objavilo aj krátke video zachytávajúce hráčove slová v turečtine.

ISTANBUL. Slovenský futbalový reprezentant Juraj Kucka je veľmi blízko prestupu k účastníkovi najvyššej tureckej súťaže Trabzonsporu.

V noci zo štvrtka na piatok priletel do Istanbulu súkromným klubovým lietadlom Trabzonsporu, na trupe ktorého nechýbal ani nápis KUCKA.

Na sociálnej sieti sa objavilo aj krátke video zachytávajúce hráčove slová v turečtine počas letu: "En büyük Trabzonspor" (v preklade "najväčší Trabzonspor").

Fanúšikovia ho skvelo prijali

Vedenie tureckého mužstva na klubovom facebooku s predstihom informovalo svojich priaznivcov, že slovenský futbalista priletí pred treťou hodinou nočnou miestneho času. Na letisku sa mu dostalo vrelého prijatia od davu fanúšikov Trabzonsporu.

Následne v piatok cez deň absolvoval lekársku prehliadku v miestnej nemocnici. Podľa oficiálneho webu Trabzonsporu Kucka podstúpil vyšetrenia na rôznych oddeleniach vrátane kardiológie, všeobecnej chirurgie či internej medicíny. V rámci prehliadky mu odobrali aj vzorky krvi a skontrolovali respiračné funkcie.

Už v druhej polovici júna sa mali konať rokovania medzi predstaviteľmi tureckého klubu a doterajším Kuckovým zamestnávateľom AC Miláno. Debaty vtedy mali zamrznúť na výške odstupného.

Trabzonspor bol údajne ochotný zaplatiť za služby slovenského stredopoliara 4 milióny eur, vedeniu AC Milána sa však táto čiastka málila. Rozhovory teda pokračovali ďalej.

Mohol by prísť o miesto v zostave

Bojnický rodák Kucka pôsobí v AC Miláno od roku 2015, keď prestúpil z FC Janov za tri milióny eur. V sezóne 2016/2017 odohral v zostave trénera Vincenza Montellu 30 stretnutí, strelil tri góly.

Klub AC Miláno je zatiaľ na prestupovom trhu mimoriadne aktívny a je možné, že Kucka by prišiel v sezóne 2017/2018 o miesto v základnej zostave.

Tridsaťročný reprezentant SR hral v minulosti v Sparte Praha, MFK Ružomberok aj Podbrezovej. V Trabzonspore pôsobia dvaja slovenskí reprezentanti - obranca Ján Ďurica a stredopoliar Matúš Bero.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Kucku súkromným lietadlom priviezli do Trabzonsporu, je blízko k prestupu