Juraj Kolník strelil štyri góly naposledy v juniorke. A teraz

SITA|6. apr 2010 o 15:57

Juraj Kolník uštedril prvé dva svoje gólové údery tímu EV Zug hneď na začiatku zápasu v rozpätí 196 sekúnd.

ŽENEVA. Slovenský útočník Juraj Kolník bol hlavným strojcom postupu hokejistov Servette Ženeva do finále play-off švajčiarskej najvyššej súťaže NLA. Na Veľkonočný pondelok zvíťazili zverenci kanadského trénera Chrisa McSorleya v šiestom semifinálovom stretnutí na ľade EV Zug vysoko 7:2 a slovenský krídelník sa na víťazstve, ktoré znamenalo celkový triumf v sérii 4:2 na zápasy, podieľal štyrmi gólmi.

Dvadsaťdeväťročný nitriansky rodák uštedril prvé dva svoje údery domácim hneď na začiatku zápasu v rozpätí 196 sekúnd. Tretím gólom v 28. min zvyšoval na 4:0 a štvrtým presným zásahom v 34. min už na rozhodujúcich 5:0 pre Ženevčanov. Boli to vôbec prvé Kolníkove góly v tohtoročnom play-off. Jeho začiatok nestihol pre disciplinárny trest a neskôr mal aj poranené koleno. Svoju bilanciu v kanadskom bodovaní vo vrcholiacej sezóne zaokrúhlil slovenský útočník na 30 gólov a 25 asistencií. A to odohral iba 55 zápasov.

"Pýtate sa, či je to prvýkrát, čo som strelil v jednom zápase štyri góly? Zdá sa mi, že som ich dal kedysi aj v kanadskej juniorskej súťaži, ale nie som si istý," odpovedal slovenský reprezentant pre Tribune de Geneve a ďalej pokračoval: "Mám za sebou náročné obdobie. Sedemzápasový trest a dva mesiace bez streleného gólu nebolo jednoduché preklenúť, ale som rád, že som strelecky naspäť. Dôležité je aj bez ohľadu na moje štyri góly, že sme zvíťazili ako tím a postúpili do finále."

Hráči Servette sa prebojovali do finále play-off po druhý raz v histórii. V roku 2008 stroskotali na Zürichu, teraz bude pre nich poslednou prekážkou na ceste k titulu SC Bern. Vo finále si zmerajú sily víťaz s druhým tímom po základnej časti NLA. Oba tímy sa stretávajú vo vyraďovacej časti štvrtýkrát v histórii, všetky tri predchádzajúce série sa skončili hladkým postupom Bernu (4:2, 4:1, 4:1). "Bern má veľmi kvalitný mančaft, ale aj my sme ukázali svoju silu, keď sme hladko vyhrali na ľade Zugu. Dôležité je, že sme nemuseli podstúpiť siedmy zápas a máme o dva-tri dni viac času na prípadu pred finále," komentoval pre švajčiarsku televíziu tréner Servette Chris McSorley. Finálová séria sa začína v sobotu 10. apríla na ľade Bernu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Švajčiarsko»Juraj Kolník strelil štyri góly naposledy v juniorke. A teraz