"Juice" Jurčina asi nebude hrávať v dvojici s Morrisonnom

SITA|26. sep 2007 o 12:52

WASHINGTON 26. septembra (SITA) - Slovenský hokejový reprezentačný obranca Milan Jurčina prišiel do kempu Washington Capitals pred sezónou 2007/08 veľmi dobre pripravený a podľa spoluhráčov aj silnejší, ...

WASHINGTON 26. septembra (SITA) - Slovenský hokejový reprezentačný obranca Milan Jurčina prišiel do kempu Washington Capitals pred sezónou 2007/08 veľmi dobre pripravený a podľa spoluhráčov aj silnejší, ako keď zo zámoria odchádzal. "Veľa som jedol, ešte stále sa vyvíjam. Na Slovensku nemáme v lete hneď po skončení sezóny k dispozícii ľadové plochy. Takže môžete na sebe tri mesiace každý deň iba tvrdo pracovať a vďaka tomu sa vaše telo zmení," povedal 24-ročný zadák. V príprave sa v posilňovni oveľa viac zameriava na opakovania ako na maximálne hmotnosti. V tíme mu patrí prezývka "Juice", čo jeho minuloročný parťák z obrany Shaone Morrisonn vysvetľuje nasledovne: "Stačí sa na neho pozrieť a hneď je každému jasné, prečo ho tak voláme." V novom ročníku profiligy však Jurčina s najväčšou pravdepodobnosťou nezačne v dvojici s bývalým spoluhráčom z Providence v AHL. Tréner Glen Hanlon chce totiž oboch zaradiť k nejakému ofenzívnejšie ladenému bekovi, ako sú napríklad Tom Poti, Brian Pothier, Mike Green alebo Josef Boumedienne. V príprave zatiaľ Jurčina s Morrisonnom strávili spolu na ľade málo času, no keď ich v sobotu Hanlon v dueli proti Tampa Bay vrátil k sebe, rýchlo si na seba zvykli. "Bolo veľmi pekné opäť hrať spolu. Trvalo nám asi len dve - tri striedania, než sme sa do toho opätovne dostali. Obaja sa veľmi dobre poznáme a vieme, kde bude ten druhý na ľade," povedal Morrisonn.

Minulá sezóna bola z pohľadu rodáka z Liptovského Mikuláša nezvyčajná. Začal ju v Bostone po drobnom zranení, pre ktoré vynechal niekoľko úvodných duelov. No u Bruins dostával málo priestoru na ľade, a tak sa veľmi potešil, keď ho počas ročníka vymenili do Washingtonu. "Bol to naozaj bláznivý rok. Keď som odohral iba päť až desať minút za zápas, bolo to pre mňa zlé a strácal som sebadôveru. V tíme "Caps" som poznal Shaona, čo ma veľmi potešilo. Je to úžasný chlapík a v mnohom mi pomohol. Na ľade sme rýchlo našli spoločnú reč, a to mi pomohlo," skonštatoval Jurčina.



pp;mx;mj

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»"Juice" Jurčina asi nebude hrávať v dvojici s Morrisonnom