Jordánsky princ kandidatúru nestiahne, píše The Guardian

Ali Bin Al-Husejn naďalej mieni kandidovať za prezidenta FIFA.
Ali Bin Al-Husejn naďalej mieni kandidovať za prezidenta FIFA. (Autor: SITA/AP)
SITA|5. máj 2015 o 10:05

Princ Ali Bin al-Husejn pokračuje vo svojich snahách, obzvlášť po pozitívnych reakciách zo strany futbalových federácií v rozličných krajinách, ktoré navštívil, cituje vyhlásenie britský denník.

ZÜRICH. Jeden z kandidátov na post prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) - jordánsky princ Ali Bin Al-Husejn - bude naďalej pokračovať vo svojej kandidatúre.

Informácie priniesol The Guardian.

"Princ Ali Bin al-Husejn pokračuje vo svojich snahách, obzvlášť po pozitívnych reakciách zo strany futbalových federácií v rozličných krajinách, ktoré navštívil," cituje vyhlásenie britský denník.

BBC predtým priniesla správy, že princ údajne uvažuje o odstúpení v prospech silnejšieho kandidáta, ktorý by mohol úspešnejšie čeliť doterajšiemu šéfovi svetového futbalu Seppovi Blatterovi.

Ako je známe, 79-ročný Švajčiar sa pred májovými voľbami usiluje o piaty štvorročný mandát. A Ali Bin Al-Husejn by vraj uvažoval o odstúpení v prípade, že by dlhoročnému prezidentovi čelil iba jeden silný kandidát.

"Dôležité je, aby sme podporovali osobu, ktorá bude mať najväčšie šance zmeniť veci vo FIFA. Mali by sme o tom diskutovať," vyhlásil Ali Bin Al-Husejn.

Takto sa Ali Bin Al-Husejn prezentoval počas kandidatúry na viceprezidenta FIFA.

Údajne by si rád sadol za spoločný stôl aj s ďalšími dvoma kandidátmi - bývalým portugalským reprezentantom Luísom Figom a prezidentom Kráľovského holandského futbalového zväzu (KNVB) Michaelom van Praagom.

"K obom prechovávam obrovský rešpekt. Všetci máme rozličné pohľady na smerovanie futbalu vo svete, ale zároveň máme spoločný cieľ - potrebu zmeny vo FIFA," dodal jordánsky princ.

Vo FIFA aktuálne zastáva post viceprezidenta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Jordánsky princ kandidatúru nestiahne, píše The Guardian