MS v hokeji preberá komerčná TV. Všetky zápasy aj archív budú zadarmo na JOJ play

Slovenskí reprezentanti sa tešia z gólu na MS v hokeji 2023.
Slovenskí reprezentanti sa tešia z gólu na MS v hokeji 2023. (Autor: TASR)
Miroslav Kováčik|1. mar 2024 o 08:00

Televízia odvysiela všetky zápasy MS v hokeji 2024 v Prahe a Ostrave.

Televízia stanica JOJ Šport oslávila v októbri druhé narodeniny. Za ten čas sprostredkovala divákom úspechy Petry Vlhovej, mládežnícke hokejové šampionáty, súboje Davis Cupu či priniesla veľkú porciu domáceho športu.

Od 1. apríla 2022 je dostupná aj platforma JOJ play, ktorá ponúka aj športový obsah. Inak tomu nebude ani počas blížiaceho sa play-off hokejovej Tipos extraligy či svetového šampionátu v Prahe a Ostrave. 

"Žijeme sloganom Hokej je na JOJke. Majstrovstvá sveta budeme vysielať prvýkrát a pre divákov je dôležité, že počas tohto podujatia budú môcť sledovať všetky zápasy bezplatne na našej platforme,“ hovorí riaditeľka JOJ play Nikoleta Nagyová.

Ako by ste zhodnotili fungovanie služby JOJ play?

Myslím si, že v dnešnej dobe je v rámci nejakých digitálnych noviniek, nutnosť mať streamovaciu službu, ak ste výrobca obsahu. Oproti našej konkurencii sme sa na to pozreli trochu inak. Netrváme na tom, aby zákazník u nás platil nehorázne peniaze. 

Zastávame názor, že pre každého by mal byť dostupný obsah, ktorý vytvárame. Archívna tvorba je dostupná v bezplatnej verzii a tiež máme aj platenú verziu, ktorej cenovka je nastavená na 5,99 eur mesačne. 

Riaditeľka platformy JOJ play Nikoleta Nagyová.
Riaditeľka platformy JOJ play Nikoleta Nagyová. (Autor: TV JOJ)

Aké sú výhody platenej verzie?

V prémiovej verzii je náš obsah dostupný bez reklamy na štyroch obrazovkách súčasne, čiže ho možno zdieľať s rodinou či už na televízii, webe, tablete alebo smartfóne. K dispozícii sú všetky naše live stanice, ktorých je trinásť. 

Čo sa týka obsahu, ten je doplnený o akvizičné filmy, predpremiéry našich seriálov a za exkluzívny obsah považujeme aj športové vysielanie.

To je k dispozícii aj v archíve, čiže v momente, keď sa zápas skončí, tak zverejňujeme záznam. Súčasťou archívu je aj športová publicistika a teda relácie ako Hokejová kocka alebo V pozadí úspechu. 

Ako sa formuje vaše publikum?

Každý rok si ako televízia robíme prieskum našej značky a sledujeme naše produkty. Pri otázke, kde ľudia sledujú šport, sa medzi odpoveďami prvýkrát objavila aj platforma JOJ play, ktorá na trhu ešte nie je ani dva roky. 

Išlo o kvalitatívny prieskum, takže respondenti nemali k dispozícii výber z viacerých možností, ale sami napísali JOJ play. Aj to svedčí o tom, že sa naša platforma dostáva stále viac do povedomia.

Počas MS v hokeji 2024 si diváci môžu na JOJ Šport pozrieť aj rozhovor s Mariánom Hossom.
Počas MS v hokeji 2024 si diváci môžu na JOJ Šport pozrieť aj rozhovor s Mariánom Hossom. (Autor: TV JOJ)

Čo je vašou vlajkovou loďou?

Najväčší ťahák je hokej. Divákom prinášame všetky extraligové zápasy, teda aj tie, ktoré sa nevysielajú v televízii, čo je veľké plus. Naraz vysielame šesť priamych prenosov, pričom čísla sledovanosti sú v tisícoch, čo sa týka priemeru na jeden zápas. Samozrejme, nasledovanejšie sú tie najatraktívnejšie zápasy. 

Tým, že prenosy archivujeme, tak sa športový fanúšik môže vrátiť k zápasu svojho obľúbeného klubu. Dnes je sledovanie hokejovej extraligy dostupnejšie, pretože v posledných sezónach ste si mohli medzi zápasmi prepínať, iba ak ste mali konto v stávkovej spoločnosti. 

Navyše, takéto konto nie je dostupné pre mladšie vekové kategórie. Vytvorili sme tak bezpečný priestor pre každého milovníka hokeja, kde môže sledovať prenosy kedykoľvek. 

Pripravujete nejaké novinky pred play-off?

K play-off pripravujeme niekoľko zmien. Hokejoví priaznivci si budú môcť kúpiť predplatné aj na jeden zápas za cenu 2,89 eur a tiež bude pripravený balíček.

Ten bude ponúkať celú sériu stretnutí medzi zvolenou dvojicou tímov. Balíček bude v ponuke za 4,99 eur, pričom divák tak dostane štyri až sedem zápasov svojho vybraného tímu. 

Na čo sa fanúšikovia môžu tešiť počas majstrovstiev sveta?

Vo svojej podstate športová časť televízie žije sloganom Hokej je na JOJke, keďže pripravujeme historicky najviac obsahu aj k tomuto podujatiu.

Majstrovstvá sveta budeme vysielať prvýkrát a pre divákov je dôležité, že počas tohto podujatia budú môcť sledovať všetky zápasy bezplatne na našej platforme.

Predstavenie nového claimu "Hokej je na JOJKE" a hokejových legiend, ktoré budú spolupracovať s TV JOJ počas MS

/Reklamný spot pripravil Kreatívny tím JOJ Group/

Stačí sa jednoducho zaregistrovať mailom a heslom. Nič viac. Aj v tomto prípade platí, že prenosy budú k dispozícii na viacerých zariadeniach a zápasy budú prakticky okamžite k dispozícii v archíve.

Navyše, všetky zápasy budú vysielané aj v televízii. Počas paralelne hraných duelov bude pražská skupina vysielaná na stanici JOJ Plus a zápasy ostravskej skupiny sa budú deliť medzi stanice JOJ Šport a TV JOJ.

V našich štúdiách budú hokejové legendy naprieč generáciami a pripravujeme aj viaceré súťaže. A čo sa týka technickej stránky, tak budeme mať lepší signál, a tak obraz bude kvalitnejší ako v minulosti. 

Počas MS v hokeji 2024 sa diváci môžu na JOJ Šport tešiť aj na rozhovor s Jaromírom Jágrom.
Počas MS v hokeji 2024 sa diváci môžu na JOJ Šport tešiť aj na rozhovor s Jaromírom Jágrom. (Autor: TV JOJ)

Pribudnú vo vysielaní JOJ play aj ďalšie prestížne podujatia?

V poslednej dobe sme sa viac začali venovať MMA. V januári sme odvysielali prenos z FABRIQ MMA, v polovici marca nás čakajú ME v amatérskom MMA a 6. apríla bude veľké podujatie Fight Night Challenge.

Sú to exkluzívne prenosy, ktoré divák nájde len u nás a sú ponúkané v modeli Pay-per-view. Spolu s tým súvisia viaceré sprievodné akcie, vrátaného nového MMA magazínu. 

Od budúcej sezóny budeme mať licenciu na futbalovú Európsku a Konferenčnú ligu a vysielať budeme aj tenisový Billie Jean King Cup.

Naďalej budeme pokračovať v prenosoch z lyžovania a diváci u nás nájdu aj kompletný balíček hokeja, od extraligy po reprezentačné zápasy. 

Natívny text pripravil portál Sportnet.sk v spolupráci so spoločnosťou JOJ Group

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»MS v hokeji preberá komerčná TV. Všetky zápasy aj archív budú zadarmo na JOJ play