Brit ostáva šéfovať kanadskej lavičke. Povedie ich na domácich MS vo futbale

Tréner John Herdman.
Tréner John Herdman. (Autor: TASR/AP)
SITA|2. feb 2023 o 12:30

John Herdman odmietol viacero ponúk.

TORONTO. Britský tréner John Herdman povedie kanadskú reprezentáciu futbalistov aj na majstrovstvách sveta v roku 2026, ktoré okrem Kanady hostia USA a Mexiko.

Štyridsaťsedemročný odborník doviedol Kanaďanov k účasti na vlaňajších MS v Katare, čo bol pre nich prvý "mundial" po 36 rokoch.

Priznal, že ho to motivovalo, aby zostal na lavičke národného tímu "javorových listov" a dosiahol s ním ďalšie úspechy.

"Úspech na tejto úrovni vždy prináša príležitosť. Počas niekoľkých mesiacov som dostal viacero ponúk, vrátane tej z Nového Zélandu, no všetky som odmietol," prezradil Herdman.

"Na MS v Katare naši hráči ukázali svetu, že patria na túto úroveň. Nikam nejdem. Stále máme prácu a náš cieľ je dostať tento tím na vyššiu úroveň v roku 2026," vyhlásil tréner, ktorý v minulosti viedol futbalistky Nového Zélandu aj Kanady. Kanaďanky doviedol k olympijskému bronzu v rokoch 2012 a 2016.

Herdmanovi predĺžili zmluvu až do skončenia MS 2026.

"Niet pochýb o tom, že John so svojím trénerským štábom priniesli nášmu národnému tím vášeň a oddanosť, vďaka ktorým doviedli outsiderov k prvej účasti na MS po 36 rokoch.

Všetci v organizácii veria Johnovi a jeho kolegom. On je tá správna osoba, ktorá dovedie našu krajinu do nových výšin," povedal Earl Cochrane, generálny tajomník Kanadskej futbalovej asociácie (Canada Soccer).

Kanadskí futbalisti sa na MS v Katare predstavili v základnej F-skupine, v ktorej prehrali všetky tri zápasy a nepostúpili do play-off.

V úvodnom dueli podľahli Belgičanom (0:1), potom neskorším bronzovým medailistom Chorvátom (1:4) a napokon aj ďalším semifinalistom z Maroka (1:2).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Brit ostáva šéfovať kanadskej lavičke. Povedie ich na domácich MS vo futbale