Joel Lundqvist a Ribeiro aj naďalej v Dallase

SITA|13. júl 2007 o 10:40

DALLAS 13. júla (SITA) - Klub hokejovej NHL Dallas Stars predĺžil vo štvrtok o ďalšie dva roky zmluvu so švédskym útočníkom Joelom Lundqvistom. Dvadsaťpäťročný center by mal zarobiť v novej sezóne 700-tisíc ...

DALLAS 13. júla (SITA) - Klub hokejovej NHL Dallas Stars predĺžil vo štvrtok o ďalšie dva roky zmluvu so švédskym útočníkom Joelom Lundqvistom. Dvadsaťpäťročný center by mal zarobiť v novej sezóne 700-tisíc dolárov, v ročníku 2008/09 sa jeho príjem zvýši o ďalších 50-tisíc dolárov. "Joel má za sebou dobrú nováčikovskú sezónu, svoju úlohu si splnil a získal skúsenosti s NHL," povedal generálny manažér Stars Doug Armstrong. Lundqvist odohral vo svojej premiérovej sezóne v NHL 36 stretnutí, v ktorých strelil 3 góly a pridal 3 asistencie. Dvojča brankára New York Rangers Henrika draftoval Dallas v roku 2000 v 3. kole, za Švédsko nastúpil na MS 2006 v Rige.

Okrem Lundqvista má nový kontrakt s Dallasom aj Mike Ribeiro, ktorý sa Stars upísal na jeden rok za 2,8 milióna dolárov. Dvadsaťsedemročný útočník bol vo svojej prvej sezóne za Dallas najproduktívnejším hráčom tímu, v 81 stretnutiach nazbieral 59 bodov (18+41). Ribeira získali Stars vlani v rámci výmeny za Janneho Niinimau z Montrealu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Joel Lundqvist a Ribeiro aj naďalej v Dallase