Jeřábek štvrtý v šprintérskom omniu

SITA|21. okt 2007 o 18:49

ALKMAAR 22. októbra (SITA) - Slovenský reprezentant v dráhovej cyklistike Jaroslav Jeřábek obsadil v šprintérskom omniu na majstrovstvách Európy v holandskom Alkmaare konečné 4. miesto ...

ALKMAAR 22. októbra (SITA) - Slovenský reprezentant v dráhovej cyklistike Jaroslav Jeřábek obsadil v šprintérskom omniu na majstrovstvách Európy v holandskom Alkmaare konečné 4. miesto. Tridsaťšesťročný šprintér bol na 4. pozícii už po sobotňajších troch disciplínach - letmom kole (skončil na 12. mieste), vylučovacích pretekoch (3.) a keirine (5.), svoje umiestnenie si udržal aj vďaka nedeľňajšej 5. priečke v individuálnom šprinte. Celkovo Jeřábek nazberal v jednotlivých disciplínach 27 bodov. Druhý slovenský zástupca Matej Slivovský neudržal v šprinte celkovú piatu priečku a napokon skončil po 7. mieste v záverečnej disciplíne omnia v štvorboji so ziskom 21 bodov na 7. pozícii. Majstrom Európy sa stal Holanďan Teun Mulder, ktorý v šprintérskych súbojoch jasne dominoval a nazberal celkovo 55 bodov. Striebro patrí Francúzovi Francoisovi Pervisovi, bronz jeho krajanovi Arnaudovi Tournantovi. "Štvrté miesto z majstrovstiev Európy sa počíta. Zišla sa tu kvalitná konkurencia. Jeřábek i Slivovský mali v pretekoch trocha aj smolu. Obaja mali pády, Slivovský v keirine, Jeřábek v šprinte, ktorý dokončil s veľkým sebazaprením,“ uviedol pre agentúru SITA reprezentačný tréner Miroslav Burčík.

V disciplíne madison obsadili Slováci Jozef Žabka s Martinom Liškom 15. miesto. Stíhači Dukly Trenčín postúpili do finále z kvalifikácie, v jazde o titul však nebodovali a za víťaznými Holanďanmi Jensom Mourisom s Petrom Schepom zaostali o dve kolá. Striebro a bronz putovali do Ruska. Žabka s Liškom skončili pätnásti aj pred rokom. "Chalani získali body do olympijskej klasifikácie, čo je veľmi dôležité. Toto umiestnenie asi zodpovedá súčasnej výkonnosti, keďže sú v príprave na najdôležitejšie súboje o olympijské miestenky,“ uviedol reprezentačný tréner Miroslav Burčík.

V stíhačskom omniu sa z majstrovského titulu radoval Španiel Zubiaur Unai Elorriaga, v dernách domáci Holanďan Matte Pronk.


Výsledky:


Stíhačské omnium: 1. Zubiaur Unai Elorriaga (Šp.) 43 bodov, 2. Rafal Ratajczyk (Poľ.) 39, 3. Jens Mouris (Hol.) 38.


Šprintérske omnium: 1. Teun Mulder (Hol.) 55, 2. Francois Pervis 40, 3. Arnaud Tournant (obaja Fr.) 35, 4. Jaroslav Jeřábek 27,... 7. Matej Slivovský (obaja SR) 21.


Derny: 1. Matte Pronk (Hol.), 2. Iljo Keisse (Belg.), 3. Jos Pronk (Hol.) -1 kolo.


Madison: 1. Jens Mouris, Peter Schep (Hol.) 15, 2. Nikolaj Trusov, Alexej Markov (Rus.) 6 (-1 kolo), 3. Ivan Kovaľov, Alexej Schmidt (Rus.) 5 (-1 kolo),... 15. Martin Liška, Jozef Žabka (SR) 0 (-2 kolá).


Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Jeřábek štvrtý v šprintérskom omniu