Jašin končí v NHL, rok strávi v Jaroslavli

SITA|21. júl 2007 o 09:53

JAROSLAVĽ 21. júla (SITA) - Ruský hokejista Alexej Jašin končí v NHL a v novej sezóne bude hrať v domácej superlige v drese Lokomotivu Jaroslavľ. S vedením ambiciózneho klubu sa 33-ročný útočník dohodol ...

JAROSLAVĽ 21. júla (SITA) - Ruský hokejista Alexej Jašin končí v NHL a v novej sezóne bude hrať v domácej superlige v drese Lokomotivu Jaroslavľ. S vedením ambiciózneho klubu sa 33-ročný útočník dohodol na ročnom kontrakte, ktorý neobsahuje klauzulu o prípadnom predčasnom návrate do zámoria. Jašin hral do konca poslednej sezóny v New York Islanders, ktorí ho nedávno vyplatili zo zmluvy a stal sa voľným hráčom. „Dohodli sme sa jednoznačne. Celú nasledujúcu sezónu odohrám v Jaroslavli. A som pripravený splniť do bodky podmienky kontraktu. Záujem mali aj ďalšie superligové kluby. Počas lockoutu pred troma rokmi som hrával za Jaroslavľ a veľmi sa mi tam páčilo. Po Jekaterinburgu, kde som sa narodil, je Jaroslavľ mojim druhým domovom. Stretnem sa navyše s bývalými priateľmi,“ uviedol v rozhovore pre denník Sport-Express Jašin, ktorý chce v Lokomotive vybojovať ruský titul. „Klub s takýmito tradíciami ako Lokomotiv musí bojovať o zlato. Predo mnou je úloha pomôcť Lokomotivu vrátiť sa

na vrchol,“ dodáva Jašin, ktorého v novom klube povedie zámorský kouč Paul Gardner. Ruský útočník zatiaľ na návrat do zbornej nepomýšľa, prioritou je presadiť sa v klube. O Jašina bol záujem aj v NHL, mal viacero ponúk.

„Boli medzi nimi aj veľmi zaujímavé. S rodinou sme si však všetko premysleli a rozhodli sa pre návrat,“ uviedol Jašin, ktorý NHL opúšťa po 12 sezónach. V Lokomotive bude hrať v novej sezóne aj jeho bývalý spoluhráč Randy Robitaille.

Jašin odohral v poslednom ročníku za Islanders 58 stretnutí, v ktorých zaznamenal 50 bodov (18+32). Celkovo má v NHL na svojom konte 850 zápasov so ziskom 781 bodov (337+444). Najlepšiu sezónu prežil v Ottawe, keď v ročníku 1998/99 získal v 82 stretnutiach 94 bodov (44+50).

Jašinov odchod zo zámoria znamená, že prvé dva draftové prvokolové výbery Ottawy už nepôsobia v NHL. Rusa si vybrali Senators v roku 1992 z celkovo 2. miesta, o rok neskôr bol jednotkou draftu Alexandre Daigle, ktorý v súčasnosti pôsobí v Davose. Islanders získali ruského útočníka v roku 2001 v rámci výmeny, do ktorej spadal aj Zdeno Chára. V New Yorku podpísal desaťročnú zmluvu na 87,5 milióna dolárov.


Nachádzate sa tu:
Domov