Jarmolenko má namirené do anglického Evertonu

Jarmolenko (vľavo) pred necelým polrokom vyradil z pohárovej Európy práve Everton.
Jarmolenko (vľavo) pred necelým polrokom vyradil z pohárovej Európy práve Everton. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. aug 2015 o 20:24

Angličania sa dohodli s funkcionármi Dynama Kyjev na odstupnom vo výške 15 miliónov libier.

LIVERPOOL. Ukrajinský futbalový reprezentant Andrij Jarmolenko bude s najväčšou pravdepodobnosťou pokračovať v kariére v tíme účastníka anglickej Premier League FC Everton.

Ako informoval portál Sky Sports,

Rokovania ohľadne dĺžky kontraktu zatiaľ nedospeli k svojmu záveru. Dvadsaťpäťročný Jarmolenko, ktorý sa narodil v ruskom Petrohrade, pred niekoľkými mesiacmi vyjadril svoj úmysel skúsiť legionársky chlebík.

"Sľúbil som, že ak sa nestaneme majstrami Ukrajiny, nikam neodídem. Vyhrali sme však titul a prezident klubu vie, že chcem odísť. Viackrát som s ním o tom hovoril. Nechcel by som v tridsiatich rokoch ľutovať, že som nevyužil možnosť odísť. Teraz cítim, že sa dokážem presadiť v špičkových európskych ligách. Vo futbale sa totiž môže stať čokoľvek. Môžu prísť zranenia, pokles formy či osobné problémy. Ak by som mal slabšiu budúcu sezónu, ťažko by ma už potom niekto chcel," povedal Jarmolenko koncom mája podľa portálu gazeta.ru.

Zaujímavosťou je, že kyjevský klub vyradil Everton vo vlaňajšom osemfinále Európskej ligy (1:2 vonku a 5:2 doma). Jarmolenko v odvete otvoril krásnou strelou skóre zápasu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Jarmolenko má namirené do anglického Evertonu