Japonsko remizovalo so Senegalom, oba tímy sú v hre o postup

Sadio Mané zo Senegalu strieľa otvárací gól zápasu.
Sadio Mané zo Senegalu strieľa otvárací gól zápasu. (Autor: TASR/AP)
TASR|24. jún 2018 o 00:00

Japonsko aj Senegal majú na konte štyri body.

MS vo futbale 2018 - skupina H:

Japonsko - Senegal 2:2 (1:1)

Góly: 34. Inui, 78. Honda - 11. Mane, 71. Wague

ŽK: Inui, Hasebe - Niang, Sabaly, N'Doye. Rozhodovali: Rocchi - Di Liberatore, Tonolini (všetci Tal.), 32.572 divákov.

Japonsko: Kavašima - H. Sakai, Jošida, Šodži, Nagatomo - Šibasaki, Hasebe - Haraguči (75. Okazaki), Kagawa (72. Honda), Inui (87. Usami) - Osako

Senegal: K. N'Diaye - Sabaly, Koulibaly, Sane, Wague - P. A. N'Diaye (81. N'Doye), A. Ndiaye (65. Kouyate), Gueye - Sarr, Niang (86. Diouf), Mane

JEKATERINBURG. Futbalisti Japonska remizovali v nedeľňajšom stretnutí H-skupiny MS 2018 so Senegalom 2:2, keď dvakrát dotiahli náskok súpera. Oba tímy majú na konte po štyri body a sú na čele tabuľky so zhodným skóre 4:3.

Skóre duelu otvoril v jedenástej minúte Sadio Mane po chybe brankára Eidžiho Kavašimu. V 34. minúte vyrovnal vydarenou strelou k žrdi Takaši Inui.

Fotogaléria zo zápasu Japonsko - Senegal: fotogaléria

24.6.2018

Africký tím opäť poslal do vedenia v 71. minúte obranca Moussa Wague, ale bod pre Japoncov zariadil o sedem minút neskôr striedajúci Keisuke Honda.

Honda sa stal najlepším ázijským strelcom v histórii MS, skóroval štyrikrát v deviatich dueloch.

Japonci nastúpia v záverečnom kole skupiny vo štvrtok 28. júna o 16.00 SELČ vo Volgograde proti Poľsku, parelelne sa bude hrať duel medzi Senegalom a Kolumbiou v Samare.

Lopta z kopačky Moussu Vagueho končí v sieti Japonska a Senegal vedie 2:1.
Lopta z kopačky Moussu Vagueho končí v sieti Japonska a Senegal vedie 2:1. (Autor: TASR/AP)

Hlasy po zápase:

(zdroje: DPA, FIFA)

Akira Nišino, tréner Japonska: "Bol to náročný zápas. Našťastie sme zostali pokojní a koncentrovaní, aj keď sme inkasovali. Je pozitívne, že sme dokázali dvakrát vyrovnať. Vydarili sa nám striedania, boli dobre načasované. Chceli sme vyhrať, ale Senegal je silný protivník."

Aliou Cisse, tréner Senegalu: "Škoda, že sme nedokázali udržať nádejný stav 2:1. Ale stále sme na tom v tabuľke dobre. Remíza pre nás z tohto pohľadu nie je zlý výsledok."

Moussa Wague, strelec druhého gólu Senegalu: "Urobili sme všetko, aby sme vyhrali. Na konci nám chýbalo možno trocha šťastia, ale nie sme smutní."

Online prenos: Japonsko - Senegal (MS vo futbale 2018, H-skupina)

Majstrovstvá sveta Skupina H 2017/2018
24.06.2018 o 17:00
Japonsko
2:2
(1:1, 1:1)
90+5 minúta
Ukončený
Senegal
Prehľad
Góly: 34. Inuj, 78. Honda – 11. Mané, 71. Wagué. ŽK: 68. Inuj (JPN), 90+4. Hasebe (JPN) – 59. Niang (SNG), 90. Sabaly (SNG), 90+1. N'Doye (SNG). Rozhodca: Gianluca Rocchi (Taliansko) – Elenito Di Liberatore (Taliansko), Mauro Tonolini (Taliansko) – Abdulrahman Al Jassim (Katar).
Prenos
Aj v druhom polčase sem videli dva presné zásahy. Hra bola v tomto dejstve vyrovnaná, ale nebezpečnejšie akcie malo Japonsko. V 71. minúte do pokutového územia súpera vnikol Wagué a krásnou strelou pod brvno poslal Senegal opäť do vedenia o jeden gól. Dlho však vedenie afrického tímu netrvalo, kedže v 78. minúte striedajúci Honda využil chybu súpera a zariadil remízu 2:2!

Oba tímy tak získavajú do tabuľky po jednom bode a celkovo ich na svojom konte majú štyri. Veľa napovie stretnutie Poľska s Kolumbiou, ktoré sa začne o 20:00 a aj z neho vám ponúkneme online textový prenos.

S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj.
90+5
Koniec zápasu.
90+4
yellowCardŽltú kartu dostáva Makoto Hasebe (Japonsko).
90+3
Predsa len sme ešte sledovali menší nápor Senegalu, ale africký tím sa v pokutovom území súpera previnil útočným faulom a tak je nebezpečenstvo zažehnané.
90+2
Ani jeden z celkov už nič neriskuje a snaží sa v pokoji dohrať tento zápas. Deľba bodov by bola určite spravodlivá a celkom pekne by zamotala aj dianie v skupine H.
90+1
yellowCardŽltú kartu dostáva Cheikh N'Doye (Senegal).
90+1
Napokon sa nadstavujú ešte 4 minúty!
90
yellowCardŽltú kartu dostáva Youssouf Sabaly (Senegal).
89
Pomaly tak už čakáme na údaj o nadstavenom čase. Boli tam nejaké ošetrenia, takže môžme očakávať aj vyššiu porciu minút.
88
Zatiaľ to teda vyzerá na deľbu bodov. V tomto prípade by oba celky mali na svojom konte 4 body. Do konca riadneho hracieho času ostávajú posledné dve minúty.
87
changeStriedanie v tíme Japonsko: z ihriska odchádza Takaši Inuj, prichádza Takaši Usami.
86
changeStriedanie v tíme Senegal: z ihriska odchádza M'Baye Niang, prichádza Mame Diouf.
84
Do pokutového územia Japonska smeroval nebezpečný center, ale lopta len opustila hraciu plochu. Kawašima rozohráva loptu od svojej brány krátkou prihrávkou na spoluhráčov.
83
Momentálne je pri lopte Japonsko, ale ťažko sa presadzuje cez súperovu defenzívu. Sledovali sme pekné prenesenie hry, ale hlavný rozhodca prerušuje útočnú snahu Japonska.
81
changeStriedanie v tíme Senegal: z ihriska odchádza Badou Ndiaye, prichádza Cheikh N'Doye.
80
Do konca zápasu ostáva desať minút a stav zápasu je opäť vyrovnaný. Uvidíme, či sa ešte niekto pokúsi strhnúť vedenie na svoju stranu, alebo sa už toto stretnutie skončí remízou.
78
78
goalTím Japonsko práve strelil gól!
Japonci to opäť dokázali! Pred senegalskú bránu smeroval center, ktorý brankár K. N'Diaye išiel boxovať, ale loptu nedokázal zachytiť po nezhode s obrancom. Lopta sa dostala na zadnú tyč k Inujovi, ktorý presnou prihrávkou pred bránu našiel KEJSUKEHO HONDU a ten pohodlne vyrovnáva na 2:2!
76
Čas sa začína postupne Japonsku krátiť, ale krajina vychádzajúceho slnka je aj naďalej v útoku nebezpečná. Senegal však cíti šancu na druhý plný bodový zápis, ktorý by ho posunul do osemfinále.
75
75
changeStriedanie v tíme Japonsko: z ihriska odchádza Genki Haraguči, prichádza Šindži Okazaki.
74
importantVeľká šanca pre Japonsko! Futbalisti v modrom získali rohový kop, centrovaná lopta sa dostala k hrotovému útočníkovi Osakovi, ktorý však trafil len pred ním stojaceho Saného! Japonci avizovali ruku, ale hlavný rozhodca všetko videl a v hre sa pokračuje ďalej.
73
Africký celok sa tak opäť dostáva do vedenia o jeden gól a Japonsko čaká ďalšia náročná úloha. Japonci možno boli lepším tímom v útoku v druhom polčase, ale znova musia doťahovať náskok súpera.
72
changeStriedanie v tíme Japonsko: z ihriska odchádza Šindži Kagawa, prichádza Kejsuke Honda.
71
71
goalSenegal dal gól!
Teraz sa však už africký celok raduje z vedúceho gólu! Senegal získal autové vhadzovanie, po ktorom sa v pokutovom území dostal k lopte Mané, ten presnou prihrávkou našiel na vzdialenejšej tyči nabiehajúceho
MOUSSU WAGUÉHO a ten svojim prvým reprezentačným gólom pod brvno posiela Senegal do vedenia 2:1!
70
Napokon sme však sledovali len nevydarený pokus o prízemnú prihrávku a Japonsko dostáva loptu do bezpečia. Škoda pre Senegal, s touto situáciu sa dalo naložiť aj lepšie.
69
Po nedovolenom zákroku získava Senegal veľmi nebezpečný priamy kop v tesnej blízkosti súperovej brány. Japonsko bude čeliť veľkému nebezpečenstvu, jeho súper sa už radí, ako túto štandardnú situáciu zahrať.
68
yellowCardŽltú kartu dostáva Takaši Inuj (Japonsko).
67
Senegal sa síce po zisku lopty snaží takisto presadiť v útoku, ale v druhom polčase sa africkému tímu v tejto fáze nedarí. Momentálne sa však Japonsko musí brániť.
66
Aj keď je hra v druhom polčase vyrovnaná, Japonsko už malo dve gólové príležitosti. Do konca zápasu je stále dostatok času, aby Japonsko ešte tieto situácie nemrzeli.
65
changeStriedanie v tíme Senegal: z ihriska odchádza Alfred N'Diaye, prichádza Cheikhou Kouyaté.
64
64
importantĎalšia veľká šanca Japonska v druhom polčase! Po zaváhaní seneglaskej obrany sa k lopte v pokutovom území dostal Inuj, ktorý to skúšal zaujímavým obstrelom, ale jeho pokus skončil na brvne súperovej brány! Senegal tak teraz mal veľké šťastie.
63
Pred bránou Senegalu vznikol poriadny zmätok. Sakaj stihol dobehnúť dlhú loptu a v pokutovom území našiel svojou prihrávkou Kaqawu, ktorý miesto strely zvolil prihrávku na Osaka, ale ten nedokázal presne zakončiť.
62
Na túto situáciu sa ihneď snažil reagovať Senegal, ktorý sa po rýchlej akcii presunul pred pokutové územie súpera, ale Sarr loptu stráca a dopredu už môže ísť opäť Japonsko.
61
importantOsako sa ocitol vo veľkej šanci! Obrana Senegalu teraz zlyhala, keď nedokázala postrážiť nebezpečnú prihrávku pred svoju bránu na úplne voľného Osaka, ale ten nedokázal v ideálnej pozícii trafiť loptu a dostať tak svoj celok do vedenia!
60
60
Senegal stráca loptu na svojej polovici a tak sa smerom dopredu snaží preniknúť Japonsko. Futbalisti v modrom však zvolilo postupný prechod do útoku.
59
yellowCardŽltú kartu dostáva M'Baye Niang (Senegal).
58
Na obraze hry sa stále nič nemení, oba tímy nechcú nič riskovať a zakladajú len nesmelé útočné výpady. Do konca zápasu je ešte ďaleko, stále platí vyrovnaný stav 1:1!
57
Dianie na ihrisku už plynie ďalej a do hry sa vracia aj Hasebe. Zatiaľ sme teda prvé striedanie v tomto zápase nevideli, ale japonskému kapitánovi stále tečie krv z nosa.
56
Kapitán Japonska v sprievode lekárov doputoval za postrannú čiaru, kde ešte prebieha jeho ošetrenie. Ťažko teraz povedať, či Hasebe ešte zasiahne do hry.
55
55
Teraz sa však musel mať na pozore japonský brankár Kawašima, ale tento strelecký pokus zo strany súpera úspešne pokryl. Hra sa však musela prerušiť, na trávniku ostáva otrasený Hasebe.
53
Všetky náznaky čo i len malého nebezpečenstva však obrany svojho celku včas vyriešia. Momentálne tak nič zaujímavého nesledujeme, ako by nikto nechcel spraviť chybu.
52
Oba tímy sa však snažia o útočné akcie, ale defenzívy pracujú úspešne a súpera do zakončenia nepúšťajú. V tomto zápase tak zrejme gólové hody neuvidíme, zápas Anglicka s Panamou bol pravým opakom.
51
Postupne začína hra v druhom polčase ožívať, ale ani jeden z tímov moc nechce hru otvoriť. Ako som spomínal, prípadná remíza by zrejme bola pre oba tímy prijateľným výsledkom.
50
importantJe tu prvé zakončenie smerom na bránu v druhom polčase! Haraguči odcentroval do pokutového územia súpera, tam sa do zakončenia hlavou dostal Osako, ktorý mieril k tyčke, ale na tento pokus stihol reagovať brankár K. N'Diaye a loptu schoval do svojich rukavíc.
49
49
K lopte sa už teraz dostávajú futbalisti v modrom, ktorí sa postupne presúvajú na útočnú polovicu. Senegal sa teraz musí mať na pozore a vyvarovať sa každej chybe.
48
Po rýchlom prechode na útočnú polovicu zahrával Senegal rohový kop, ale Japonsko si túto situáciu postrážilo a loptu odvrátilo do bezpečia, až na súperovu polovicu.
47
Stav zápasu je teda nerozhodný 1:1, s čím by však oba tímy mohli byť celkom spokojné, kedže už na svojom konte majú tri body. Snáď však ešte uvidíme veľa zaujímavých situácii.
46
Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mal Senegal. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu v základnej zostave do druhého dejstva.
46
Začal sa druhý polčas.
Obe reprezentácie sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa čoskoro začne!
Skončil sa prvý polčas zápasu medzi Japonskom a Sengalom, v ktorom sme napokon videli dva góly. Africký celok začal v zápase aktívnejšie a v 11. minúte sa dostal do vedenia po góle Maného, ktorý využil chybu japonského brankára. V 34. minúte sa však podarilo Japonsku vyrovnať zásluhou pekného gólu Inujiho a tak je po prvom polčase stav zápasu 1:1!

Druhý polčas sa začne približne o 18:01.
45+1
Prvý polčas sa skončil.
45
Senegalskí futbalisti sa však ocitli v ofsajde a tak nemohli pokračovať vo svojej útočnej aktivite. V prvom polčase sa nadstavuje 1 minúta!
44
Nasledoval nedovolený zákrok na Saného a tak Senegal získava priamy kop v tesnej blízkosti súperovej brány. Japonsko tak bude čeliť ďalšej nebezpečnej situácii.
43
Po rohovom kope sme sledovali zakončenie pätičkou, ale tomuto zakončeniu chýbala potrebná razancia a tak sa Japonsko úspešne ubránilo. Senegal však ešte ostáva na útočnej polovici.
42
Aj Senegal sa dokázal usadiť na útočnej polovici a po zrazenom prízemnom centri získava africký tím rohový kop. Japonsko sa tak teraz bude musieť brániť.
41
Na útočnej polovici sa teraz darilo kombinovať Japonsku, ale napokon sme boli svedkami len nepresnej prihrávky, ktorá doputovala za postrannú čiaru a tak Senegal získava na svojom území autové vhadzovanie.
40
Po vyrovnávajúcom góle však tempo hry určite narástlo a pribúda aj zaujímavých momentov na jednej či druhej strane. Do konca prvého dejstva ostáva približne päť minút.
39
importantV gólovej pozícii sa teraz ocitol Niang! Senegal po zisku lopty založil rýchly protiútok a obrana Japonska teraz spravila hrubú chybu, keď za svoj chrbát pustila Nianga, proti ktorému však dobre vyštartoval brankár Kawašima a ten dokázal jeho slabšiu strelu vyraziť do bezpečia. Z tejto situácie však určite išlo vyťažiť viacej.
37
Japonsko sa snažilo o postupný útočný výpad, ale ďalej ako po stred poľa sa teraz nedostáva. Senegal sa však postupne otriasol a snaží sa o vysoké napádanie.
36
Aj naďalej sú pri lopte futbalisti v modrých dresoch, ktorý však svoju kombináciu presunuli na vlastnú polovicu. Senegal je zrejme inkasovaným gólom zaskočený, prakticky prvá strela na jeho bránu skončila gólom.
35
Päť minút pred koncom prvého polčasu je tak stav zápasu vyrovnaný. Japonsko je teraz veľmi aktívne a opäť sa presúva na súperovu polovicu. Zrejme nás tak ešte čaká zaujímavý zvyšok prvého polčasu.
34
34
goalTím Japonsko práve strelil gól!
Je vyrovnané! Po krátkej prestávke sa k lopte dostalo Japonsko a ihneď sa presunulo na útočnú polovicu. Po peknej výmene lôpt sa v pokutovom území súpera dostal k lopte TAKAŠI INUJ, ktorý krásnou strelou k tyčke prekonáva senegalského brankára a vyrovnáva stav stretnutia na 1:1!
32
Kagawa hlásil menšie zdravotné problémy a tak hlavný rozhodca hru prerušil. Oba tímy sa tak zatiaľ občerstvili a dianie na ihrisku môže postupne plynúť ďalej.
31
A práve Senegal je momentálne pri lopte. Africký celok sa postupnými prihrávkami snaží preniknúť na útočnú polovicu, ale súper sa dobre usadil v strede poľa a na svoju polovicu ho nepúšťa.
30
Dlhšiu dobu sme však nič zaujímavého nevideli. Senegal pohodlne drží svoje tesné vedenie a zatiaľ je príjemným prekvapením tohto šampionátu. Na nejaké hodnotenia je však ešte priskoro, hrá sa až do záverečného hvizdu.
28
Africký tím však zatiaľ bránenie zvláda na výbornú a súpera do vyložených šancí nepúšťa. Japonsku chýba aj väčšia agresivita, ale do konca prvého polčasu je ešte dostatok času, aby to táto reprezentácia zmenila.
27
Rohový kop nič zaujímavého neponúkol, kedže v pokutovom území nasledoval útočný faul reprezentantov Senegalu. Japonci sa tak pokúšajú o ďalší útočný výpad na súperovu polovicu.
26
Do pokutového územia súpera sa snažil preniknúť Mané, ale do zakončenia sa už nedostal. Pre svoj tím však aspoň vybojoval rohový kop a Senegal tak aj naďalej môže ostať v útoku.
25
Nagatomo založil rýchly protiútok svojho tímu, ale už sa mu nepodarilo na území súpera nič zaujímavého vymyslieť a tak smerom dopredu preniká Senegal. Japonci sa vracajú späť na svoju polovicu.
24
Opäť však začína mať na vrch Senegal, ktorý sa usadil na útočnej polovici. Japonsko sa teda musí brániť, prípadný druhý gól by už znamenalo veľké komplikácie pre krajinu vychádzajúceho slnka.
23
Dostali sme sa už za polovicu prvého polčasu, Senegal aj naďalej vyhráva o jeden presný zásah. Po úvodnom góle sa hra celkom vyrovnala, ale najnebezpečnejší je stále Senegal, ktorý má častejšie loptu na svojich kopačkách.
22
22
Rohový kop nič zaujímavého neponúkol, ale do rýchleho brejku išiel Senegal. Sarr sa dostal v pokutovom území súpera k centrovanej lopte, jeho zaujímavý strelecký pokus k pravej tyčke však brankár Kawašima úspešne pokryl.
21
Japonci ešte ostali na útočnej polovici a zdalo sa, že Kaqawa bol faulovaný. Hlavný rozhodca to však ako nedovolený zákrok nevyhodnotil, Japonsko však získava rohový kop.
20
Zakrátko zahrávalo Japonsko po nedovolenom zákroku priamy kop, po ktorom smeroval center od Šibasakiho do pokutového územia, ale tam nebol nikto v modrom drese.
19
Rýchlu útočnú akciu sa snažil potiahnuť Sané, ale senegalský futbalista sa ocitol iba v postavení mimo hru a tak loptu na svojej polovici získava Japonsko.
18
Individuálnou akciou sa teraz prezentoval krajný obranca Sakaj, ale reprezentant Japonska nič zaujímavého nevymyslel a jeho prihrávka putuje len za postrannú čiaru.
17
Hra sa už postupne vyrovnáva, konečne sa do útoku dostáva aj Japonsko, ktoré však márne hľadá recept na pokorenie súperovej defenzívy. Do konca zápasu je však ešte dostatok času a stať sa môže naozaj čokoľvek.
16
16
importantToto bola prvá vážnejšia situácia zo strany Japonska! Po peknom prechode na útočnú polovicu sa k odrazenej lopte dostal Hasebe, ale jeho pokus spoza pokutového územia súpera bol zblokovaný do bezpečia. Keby táto lopta prešla až na brankára K. N'Diaye, gólman Senegalu by mal veľké problémy.
14
Futbalisti v modrých dresoch sa postupne usádzajú na útočnej polovici, ale nemajú dostatok priestoru na manévrovanie s loptou. Senegal vysoko dostupuje a drží si svoje tesné vedenie o jeden gól.
13
Kawašima si už teraz dal pozor a nebezpečnú strelu z uhla schoval vo svojich rukaviciach. Japonsko rozbieha rozohrávku na svojej polovici, Senegal sa však ihneď snaží o vysoké napádanie.
12
Japonsko sa tak dostáva pod menší tlak, v úvode zápasu toho veľa táto reprezentácia nepredviedla. Senegal hrá aj naďalej aktívnejšie a určite je vedúci gól tohto celku zaslúžený.
11
11
goalSenegal dal gól!
Je tu otvárací gól tohto stretnutia! Senegal bol v úvode zápasu aktívnejším celkom, ale tento gól im daroval japonský brankár. V pokutovom území Japonska sa k centrovanej lopte dostal Sabaly, ktorý vyslal veľmi slabú strelu na Kawašimu. Japonský brankár však nepochopiteľne na kolenách išiel loptu boxovať a lopta sa od kolena SADIA MANÉHO odrazila do japonskej siete a tak Senegal vyhráva 1:0!
10
Súper Japonska sa rýchlo snažil o útočný výpad, ale takisto nasledovala len nepresná prihrávka a tak je pri lopte reprezentácia Japonska, ktorá momentálne kombinuje na svojej polovici.
9
Na druhej strane získalo Japonsko po nedovolenom zákroku priamy kop na útočnej polovici, ale boli sme svedkami len nepresnej rozohrávky a tak stále čakáme na prvú vážnejšiu situáciu.
8
Senegal sa však teraz prebojoval až do pokutového územia a prvýkrát v tomto zápase si na loptu siahol brankár Kawašima, ale poradil so strieľaním centrom od Sabalyho.
7
Japonsko sa už snažilo o rýchlu odpoveď a sledovali sme z jeho strany rýchly útočný výpad. Nič zaujímavého však táto akcia nepriniesla a bude to len odkop od brány, o ktorý sa postará K. N'Diaye
6
Niang vyslal od rohovej zástavky prízemný center, ktorý obrana súpera odvrátila za pokutové územie. Tam sa k odrazenej lopte dostal Sabaly, ale jeho strelecký pokus bol veľmi nepresný a bránu Japonska nijak neohrozil.
5
Prvý pobyt na útočnej polovici už absolvovalo aj Japonsko, ale futbalisti v modrých dresoch nič zaujímavého nepredviedli a tak vyrazil smerom dopredu opäť Senegal, ktorý v krátkosti získava druhý rohový kop v zápase.
4
Center od rohovej zástavky pohodlne odvrátila japonská obrana do bezpečia, ale Senegal ešte chvíľu operoval na území súpera. Z jeho strany však prišiel len nedovolený zákrok a tak je pri lopte Japonsko.
3
Senegal ostal aj naďalej pred pokutovým územím súpera a po zblokovanej prihrávke získava africký celok prvý rohový kop v tomto zápase. Japonsko tak hneď v úvode zápasu čelí veľkému tlaku.
2
Na útočnú polovicu sa už prebojoval Senegal a sledovali sme veľmi nebezpečnú prihrávku od Waguého na Maného v pokutovom území, ale obrana Japonsko upratala loptu do bezpečia.
1
Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop malo Japonsko, ktoré odohrá toto stretnutie v modrých dresoch. Africký celok zo Senegalu má na sebe biele dresy.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Obe reprezentácie sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche. Na programe sú ešte štátne hymny oboch krajín, po ktorých sa naplno odštartuje tento zápas.

Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
Prajem príjemný futbalový podvečer všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Dnešný hrací deň majstrovstiev sveta pokračuje troma zápasmi a tým sa uzavrú druhé stretnutia v skupine.

Od 14:00 sme v skupine G sledovali gólovú kanonádu Anglicka, ktoré zničilo Panamu výsledkom 6:1! Dnes nás čakajú ešte dve stretnutia v skupine H, keď o 17:00 uvidíme súboj Japonska a Senegalu a o 20:00 uzavrú tento hrací deň Poľsko a Kolumbia.

My sa však teraz zamerajme na stretnutie Japonska a Senegalu. Obe reprezentácie zvládli vstup do šampionátu, keď svoje zápasy vyhrali a na svojom konte majú po 3 body. Dnes ich teda čaká dôležité stretnutie a v prípade bodového zápisu posilnia svoje šance na postup zo skupiny.

Pred začiatkom stretnutia si môžte prezrieť zostavy oboch celkov, v akých vybehnú na trávnik. Stretnutie z pozície rozhodcov povedú páni Gianluca Rocchi (Taliansko) – Elenito Di Liberatore (Taliansko), Mauro Tonolini (Taliansko) – Abdulrahman Al Jassim (Katar). Na Centrálnom štadióne v Jekaterinburgu je už všetko pripravené, čaká sa teda na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia.

Tesne pred výkopom sa vám teda opäť prihlásime.
Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia reprezentácie Japonska a Senegalu. Zápas sa začína o 17:00.

Ďalší hrací deň majstrovstiev sveta vo futbale v Rusku prinesie posledné druhé zápasy v skupine. Na programe tak budú tri stretnutia, jedno v skupine G medzi Anglickom a Panamou a dve v skupine H, medzi Japonskom a Senegalom a Poľskou a Kolumbiou.

My sa v tomto prenose zameriame na konfrontáciu ázijského a afrického celku v skupine H, ktorá môže veľmi veľa napovedať z hľadiska postupu do osemfinále.

Japonsko:
Krajina vychádzajúceho slnka sa už tradične predstavuje na svetovom šampionáte. Najväčším úspechom Japonska sú dve osemfinálové účasti. Prvé stretnutie v skupine zvláda táto reprezentácia úspešne, keď zdolala Kolumbiu 2:1 a získala tak veľmi dôležité tri body. Dnes teda môže spraviť Japonsko dôležitý krok smerom k osemfinále, kde sa naposledy predstavilo v roku 2010, kde bolo vyradené Paraguajom.

Senegal:
Africký celok pridá v Rusku ešte len druhú účasť na svetovom šampionáte. Pri tej prvej v roku 2002 sa dostal do osemfinále, kde bol vyradený Tureckom. Svoju druhú púť na MS začal Senegal úspešne, keď v prvom zápase zdolal Poľsko 2:1 vo veľmi dramatickom stretnutí, keď si Poľsko dalo jeden vlastný gól a jeden ide na konto poľského brankára. V tomto zápase tak môže Senegal spraviť veľmi dôležitý krok k postupu zo skupiny.

Určite nás teda čaká veľmi zaujímavé a vyrovnané stretnutie, ktoré jasného favorita nemá. Pre oba celky to je dôležité stretnutie, v ktorom potrebujú bodovať. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne.

Z pozície komentátora sa na vás teší Miroslav Revaj.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Japonsko remizovalo so Senegalom, oba tímy sú v hre o postup