Jansrud odchádza z MS, prioritou Svetový pohár

Jansrud.
Jansrud. (Autor: SITA/AP)
SITA|9. feb 2015 o 13:42

Kjetil Jansrud získal na MS 2015 jednu striebornú medailu.

BEAVER CREEK / VAIL. Nór Kjetil Jansrud prišiel na majstrovstvá sveta v alpských lyžiarskych disciplínach do amerického Beaver Creek ako topfavorit zjazdu.

Na mieste bolo všetko inak. V kráľovskej disciplíne zjazdového lyžovania skončil pätnásty, v super G tesne za stupňami pre víťazov. Keď sa už zdalo, že odíde domov naprázdno, vybojoval striebro v superkombinácii.

Ďalšiu medailu 29-ročný zjazdár zo Stavangeru určite nepridá, lebo na šampionáte v Beaver Creeku ho technické disciplíny nelákajú a odchádza domov.

"Moje šance na medailu v obrovskom slalome by boli len veľmi malé. Preto radšej odchádzam do Európy a budem trénovať rýchlostné disciplíny,“ komentoval Jansrud. Jeho cieľom je ešte zabojovať o veľký krištáľový glóbus určený pre víťaza Svetového pohára. Momentálne po odjazdení 25 z celkového počtu 37 pretekov na 2. mieste zaostáva o 180 bodov za Marcelom Hirscherom, držiteľom celkového prvenstva z ostatných troch sezón.

"Chcem postupne skresávať z Marcelovho náskoku na čele. Verím, že sa mi to bude dariť a finále Svetového pohára bude ešte zaujímavé,“ cituje Jansruda rakúsky server Krone. Na margo svojej prekvapujúcej medaily z majstrovskej superkombinácie Jansrud nadľahčene povedal: "Je to dobrý pocit opúšťať šampionát s medailou vo vrecku. Všetci odo mňa očakávali boj o zlato v zjazde a ja som získal striebro v disciplíne, v ktorej som bol outsiderom. Znamená to pre mňa veľmi veľa," zdôraznil Jansrud.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Jansrud odchádza z MS, prioritou Svetový pohár