Janečka sa dlho nerozhodoval, chce hrať v základe Dukly

SITA|23. sep 2008 o 13:56

BANSKÁ BYSTRICA 23. septembra (SITA) - Slovenský futbalista Marek Janečka (nar. 9. 6. 1983) sa po pondelkovom rozhodnutí zmierovacej komisie SFZ, ktorá určila prestupovú čiastku, stal definitívne hráčom ...

BANSKÁ BYSTRICA 23. septembra (SITA) - Slovenský futbalista Marek Janečka (nar. 9. 6. 1983) sa po pondelkovom rozhodnutí zmierovacej komisie SFZ, ktorá určila prestupovú čiastku, stal definitívne hráčom Dukly Banská Bystrica. Dnes už bývalý futbalista MFK Rimavská Sobota tak zmenil dres tohto aktuálne 2. tímu I. ligy (druhá najvyššia súťaž) za corgoňligového účastníka spod Urpína (s mužstvom trénuje už od štvrtka 18. 9.), ktorému po 9. kole patrí 10. miesto s deviatimi bodmi. Dukla zvíťazila v pondelkovom večenrom televíznom dueli v domácom prostrední nad vicemajstrom zo Žiliny 1:0 a odpútala sa z poslednej priečky tabuľky. Marek Janečka zatiaľ od trénera Antona Jánoša nedostal príležitosť, "čerstvá" akvizícia vojakov sedela na lavičke náhradníkov. "Dlho som sa nerozhodoval, ponuka z Banskej Bystrice ma potešila. Hlavným dôvodom v mojom prípade bolo, že Dukla je corgoňligový klub. Mojím momentálnym cieľom je prebojovať sa do základnej zostavy a potom sa uvidí," cituje slová 25-ročného pravého obrancu internetová stránka www.fkdukla.sk. "Marek podpísal s Banskou Bystricou trojročný kontrakt bez opcie," informoval agentúru SITA už koncom minulého týždňa licenčný agent SFZ Vladimír Varga, ktorý Janečku na rokovaniach zastupoval.

Rodák z Levoče hrával v Spišskej Novej Vsi, odkiaľ v lete 2006 prestúpil do Rimavskej Soboty. Na Gemeri sa vypracoval na jednu z opôr tímu. V januári tohto roku bol na skúške v českom klube FC Tescoma Zlín, v jeho prípade sa niečo "šuchlo" aj v súvislosti s MŠK Žilina, Tatranom Prešov, MFK Košice či ŠK Slovan Bratislava.


Nachádzate sa tu:
Domov